Вхід | Реєстрація

Диво зцілення

Диво зцілення
Минулий 2009 рік забрав із собою у небуття, будемо сподіватися назавжди, багато прикростей і незгод. Долання породжених кризою та законодавчою чехардою труднощів влаштувало неабияку перевірку на діловитість та зрілість не тільки міській раді, а й керівникам, спеціалістам, підприємцям усіх рангів та форм власності. В таких умовах навіть скромні успіхи додають честі людям, які не тільки зберегли, а й примножили добру репутацію Миргорода – визнаного в числі кращих в Україні міст у своїй категорії.
Одним із таких подвижників на ниві санаторно-курортної справи і є ветеран ЗАТ «Миргородкурорту», головний лікар санаторію «Миргород» Петро Іванович Гриневич (на знімку). У загальноміському рейтингу популярності «Людина року – 2009» саме він удостоєний такого почесного звання.
- Що для головного лікаря санаторію на півтисячі місць означає така честь? – запитую Петра Івановича. Він із тих, хто не кидає слів на вітер. Тож і з відповіддю не квапиться. Давно знаю його як людину спокійну, врівноважену, з філософським складом ума-розуму, природним тактом і вишуканою інтелігентністю. Йому притаманна іскорка добродушного гумору, самокритичне ставлення до себе та до навколишнього розреформованого на всі лади життя. Ще молодому випускникові медичного інституту Петру Гриневичу випало працювати у селі дільничним і головним лікарем районної лікарні на рідній йому Вінниччині. Як казку згадує свій перший звіт на сесії районної ради за використання передбачених кошторисом грошей окремо на ліки, харчі, м’який інвентар, меблі і все таке інше. Відтоді він уже 38 років працює у Миргороді, а й досі пам’ятає, як йому всипали адміністративного прочухана за те, що не всі передбачені кошторисом гроші вчасно використав. Тепер у лікарів усе навпаки. Кошторис і Закони є, а грошей катма. Проте, колись навчений дотримуватися фінансової дисципліни, він і тепер по-хазяйськи використовує кожну копійку.
Відповісти по суті на моє запитання заважають часті телефонні дзвінки з усіх-усюд. І він жодне запитання потенційних клієнтів оздоровниці не залишає без уваги. Терпеливо розтлумачує, що лікарська практика у санаторії «Миргород» передбачає індивідуальний підхід до хвороби і людини. Тут не діють за шаблоном: такий-то діагноз – такі-то й процедури. Для таких, як він, лікарів оздоровлення є творчістю лікаря. Саме так зцілюють своїх пацієнтів заступник Петра Івановича з медичної роботи, заслужений лікар України з 35-річним стажем роботи на цій клопіткій посаді Надія Антонівна Кочерга, лікар Валентина Терентіївна Гудима, медична сестра Клавдія Григорівна Щербань, сестра-господарка, ветеран колективу Олександра Іванівна Авраменко, кухар «Золоті руки», заслужений працівник охорони здоров’я України Катерина Іванівна Демидовська, санітарка Галина Федосіївна Дяченко… Для кожного з працівників санаторію у Петра Івановича є добре слово. Хоч і він, як по правді, не ангел у людській подобі. Терпіти не може базік та любителів, як сам говорить, «ловити рибку у каламутній ринковій воді».
Зрештою на моє запитання про почесне звання «Людина року – 2009» він відказав так: «То заслуга не моя особисто, а всіх працівників санаторію. Мені ж тільки випало бути представником дружного колективу. Отож і честь треба ділити і множити на всіх порівну…» І, подумавши, додав, що було б несправедливо не віддати належне за становлення санаторію колишнім керівникам курорту, добра їм пам’ять, Івану Овсійовичу Ігнатенку, Юрію Микитовичу Поліщуку, нині сущим заслуженим лікарям України Миколі Пимоновичу Мельнику, генеральному директору ЗАТ «Миргородкурорт» Олександру Даниловичу Гавловському, його заступникам: із медичної роботи - Наталії Олександрівні Бутенко, з питань матеріально-технічного постачання та майнових відносин - Василю Івановичу Кваші; колегам по роботі Вірі Степанівні Мі¬щенко, Ользі Іванівні Зарецькій, головному бухгалтеру об’єднання, заслуженому економісту України Миколі Іллічу Величку…
Це їхніми стараннями оздоровниця капітально відремонтована. Не гірше, а може і краще, ніж у багатих закордонах, умебльовані номери класу люкс, які задовольняють найвибагливіших доморощених «нових» та іноземних грошовитих пацієнтів. Лікувально-діагностичний центр оснащений найсучаснішим медичним обладнанням, яке дозволяє запроваджувати сучасні методи діагностики та лікування.
Крім традиційного і ефективного лікування органів травлення, у санаторії діють відділення реабілітації хворих після інсульту, урологічне відділення, спелеотарапія, гірудотерапія, гірське повітря, ароматерапія та інші популярні методи оздоровлення людей. Тільки за останні чотири роки у благоустрій та реконструкцію на сучасний лад у санаторій «Миргород» вкладено близько п’яти мільйонів своїм трудом зароблених гривень. На запитання, чи виправдано в таких, як переживаємо, умовах витрачати такі кошти на розвиток курорту взагалі і санаторію «Миргород» зокрема, генеральний директор ЗАТ «Миргородкурорт» Олександр Данилович так і сказав, що криза кризою, а здоров’я людей дорожче грошей. Мимоволі подумалося, що хай там хоч і каміння з неба, а справжній лікар не перестане захоплюватися одним із найбільших див на світі – дивом зцілення людини. Петро Іванович Гриневич і є одним із таких лікарів.

Автор: Леонард НІКОЛАЄНКО, газета "Миргород наш дім" №4


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Миргород | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації