Вхід | Реєстрація

На першому етапі скоротять 55 ліжок

Таку інформацію надав головний лікар Кобеляцької ЦРЛ.

Володимир Казирод повідомив, що у листопаді минулого року Кабінет Міністрів затвердив норматив забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками. Згідно нього, гранична норма на 10 тисяч населення становить не більше 60 ліжок. Департамент охорони здоров’я, у свою чергу, видав наказ, де значиться про неухильне виконання постанови Кабміну.

— У Кобеляцькій центральній районній лікарні працюють вісім відділень (265 ліжок), — говорить Казирод. — Також у Біликах та Світлогірському функціонують два терапевтичні відділення, по 20 ліжок у кожному.

Зі слів головного лікаря, про можливу оптимізацію говорили ще з 2014 року. У інших районах на це відреагували вчасно і проводили поступове скорочення ліжок та персоналу.

— Ми порахували, що відповідно до постанови Кабміну, у ЦРЛ має залишитись 258 ліжок, — пояснює Володимир Олексійович. — Та ситуація ускладнюється тим, що, згідно методичних обрахунків, жителі району часто обстежувались у обласній лікарні. І тепер ми маємо скоротити 119 ліжок. Сподіваємось, що частину з них ми зможемо зберегти. У листі Департаменту здоров’я вказано, що до цих норм ми маємо прийти до кінця 2016 року. При цьому до 5 квітня нам необхідно подати плани, за якими проходитиме поетапна оптимізація. При департаменті створена комісія, яка контролюватиме це скорочення безпосередньо на місцях.

Також Кабмін повідомив, що у Держбюджеті на цьогорічну медичну субвенцію залишилось 443 мільйони гривень. І якщо в окремих лікарнях не буде проводитись оптимізація, то їх дофінансування ляже на плечі районних рад.

У зв’язку з цим 31 березня в Кобеляцькій ЦРЛ відбулись збори лікарів та обслуговуючого персоналу, на яких було розглянуто плани виконання ліжко-днів за останні роки. Згідно статистики, у 2013‑му ліжка спрацювали до плану на 83 відсотки, у 2014 — на 81. Присутні вирішили, що на першому етапі в ЦРЛ скоротять 55 ліжок: по 10 у терапевтичному, гінекологічному, хірургічному та травматологічному відділеннях, по 5 — у неврологічному, інфекційному і дитячому.

— Звичайно, що оптимізація ліжко-місць потягне за собою і скорочення лікарів та обслуговуючого персоналу, — продовжує Володимир Казирод. — У першу чергу це торкнеться працюючих пенсіонерів. Ми не будемо скорочувати молодих спеціалістів.

На думку головного лікаря, населення не відчує цих змін. Жителям міста й району і надалі надаватимуть усі необхідні медичні послуги. Хворі, які не потребують стаціонарного нагляду, після призначень медиків лікуватимуться в денному стаціонарі.

При цьому Володимир Казирод вважає, що не потрібно скорочувати терапевтичні відділення в Біликах та Світлогірському, оскільки тамтешнє населення залишиться без медичного обслуговування.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 квітня 2016, 09:12 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. Сусід / 13 квітня 2016, 09:16
Я не зрозумів! Населення не відчує цих змін чи не встигне відчути?
2. гість / 13 квітня 2016, 09:35
Нічого,нехай скорочують,переживемо.Он Надійка Савченко в гірших умовах виживає.
3. Яна красива / 13 квітня 2016, 15:58
Пенсіонерів в першу чергу скоротити, а то ходять ногами човгають в гольфиках та на ходу сплять. Невже совісті нема у Півнихи та останній компанії, ну скільки можна! Бувшого головного опе....ола з горем пополам зіпхнули, а далі сили забракло?
4. перекотиполе / 13 квітня 2016, 17:53
Спочатку весь Кабінет Міністрів до кримінальної відповідальності притягти потрібно, за свої дебілячі нормативи(що покращують нам життя). а скорочення розпочинати з Департаменту охорони здоров"я.
5. Сеня / 13 квітня 2016, 18:44
У головного є хороший досвід-знищив лікарню в Біликах, отримав підвищення-та ж доля чекає районну лікарню, яка на совісті не тільки Казирода, а й Мірошниченка та остальних його покровителів- Кабачки+ Антонова, Омеляненка, Жука. Ім лікарня 100 років не потрібна, вони тут не лікуються, решта людей ім потрібна тільки на вибори-аби в черговий раз обдурити.
6. reset / 13 квітня 2016, 19:32
Сєня , гол.лікар працював під керівництвом твого Вані , це при тих хлопцях завертілась "оптимізація", ти нічого не попутав,звідки ноги ростуть ? А пенсіонери викохувались при папєрєдніку, про це всі знають .
"Спочатку весь Кабінет Міністрів до кримінальної відповідальності притягти потрібно, за свої дебілячі нормативи(що покращують нам життя). а скорочення розпочинати з Департаменту охорони здоров"я." Перекотиполе,тобі +1
7. Яна красива / 14 квітня 2016, 11:47
5.Сеня
«У головного є хороший досвід-знищив лікарню в Біликах, отримав підвищення-та ж доля чекає районну лікарню, яка на совісті не тільки Казирода, а й Мірошниченка та остальних його покровителів- Кабачки+ Антонова, Омеляненка, Жука. Ім лікарня 100 років не потрібна, вони тут не лікуються, решта людей ім потрібна тільки на вибори-аби в черговий раз обдурити.»

А Супруненку 100 років потрібна була лікарня для відмивання грошей та калічення людей! Біда в тому, що всі "жо...зи" Івана Івановича заскорубли і працюють на своїх місцях і головний їх не подужає.
8. 1 гість / 15 квітня 2016, 13:13
Немає на сьогодні такого закону, щоб можна було відправити пенсіонера на пенсію, а вони справді вже далеко не лікарі( так як і вчителі та ін.)...
9. Сусід / 15 квітня 2016, 14:35
8.1 гість
«Немає на сьогодні такого закону, щоб можна було відправити пенсіонера на пенсію»

Вірно, але ж йдеться не про звільнення, а про скорочення. А тут байдуже, пенсіонер ти чи "зелений". Попередять під підпис про вивільнення місця, відпрацює по-моєму 2 місяці і на дємбель. А якщо не захоче підписатись, складуть акта у відділі кадрів про відмову від підпису і - до побачення...
10. 2 Гість / 17 квітня 2016, 11:37
Зрозумійте, що скорочення- це передувсім стосується тих, хто прийшов останній, а не пенсіонерів...А останні-це, як правило молоді люди! От і ходимо по колу...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації