Вхід | Реєстрація

Товариство підготувало 18 тисяч водіїв

Товариство підготувало 18 тисяч водіїв

У цьому році Кобеляцька районна організація ТСОУ відзначила своє 70‑річчя. Із цього приводу в Кобеляцькому НВК провели змагання «Анумо, хлопці».

Із історії товариства

У березні 1923 року було створене Товариство сприяння обороні Полтавської губернії. А в березні 1946‑го наказом республіканського комітету ТСОАВІАХІМ з’явився Кобеляцький районний комітет, який складався з первинних організацій, котрі були на кожному підприємстві, колгоспі та артілі.

Протягом своєї історії ТСОУ завжди існувало на добровільних внесках громадян, але держава підтримувала і сприяла розвитку організації.

Статутні завдання Товариства — виховання молоді в дусі патріотизму, допомога в розвитку народного господарства, підтримка обдарованої молоді, шляхом залучення їх у різні секції, розвиток неолімпійських та технічних видів спорту, навчання населення правилам протиповітряної, хімічної та військової оборони.

Із 1956 року Кобеляцька районна організація стала надавати професійну підготовку водіїв автомобілів, трактористів, мотористів та мотоциклістів.

За роки свого існування її працівники підготовили більше 18 тисяч водіїв різних категорій. Навчанню водійській справі спеціалісти Кобеляцького осередку ТСОУ приділяють особливу увагу. Саме тому значний відсоток бажаючих отримати водійські посвідчення звертаються в Товариство. Підтвердженням цьому є той факт, що за минулий рік Кобеляцька районна організація стала другою в області за кількістю навчених водіїв та мала найвищий відсоток здачі екзаменів у МРЕВ.

Завдяки допомозі голови обласного осередку Василя Василенка, який домігся перерозподілу свідоцтв із інших організацій, Товариство в достатній кількості забезпечене на 2016 рік цими документами.

Традиційно напередодні 9 травня працівники та учні організації влаштовують автопробіги місцями бойової слави, відвідують ветеранів війни. Крім того, Кобеляцька районна організація перераховує кошти для підтримки військових в АТО.

 

У змаганнях перемогли учні ЗОШ № 2

30 березня в навчально-виховному комплексі відбувся спортивний захід «Анумо, хлопці», присвячений 70‑річчю з дня заснування районної організації ТСОУ. У ньому взяли участь учні НВК №1, ЗОШ №2 та ліцею.

Присутній на заході голова обласного осередку Василь Василенко вручив грамоти своїй колезі Валентині Клоковій та ветеранам і членам Товариства. Також він подарував пневматичну гвинтівку.

Учасники змагань випробували свої сили в прикладних видах спорту, естафетах і спортивних нормативах.

За результатами конкурсів, третє місце посіли учні аграрного ліцею, друге — НВК №1. Переможцями спортивного свята стали учні школи №2. Кращим стрільцем визнано учня навчально-виховного комплексу Олега Сабірова.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 квітня 2016, 20:41 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації