Вхід | Реєстрація

У Новосанжарській ЦРЛ уже оптимізували 7 ліжок

У Новосанжарській ЦРЛ уже оптимізували 7 ліжок

Виконуючи постанову Кабінету Міністрів та наказ Мінохорони здоров’я, у Нових Санжарах почали скорочувати ліжкомісця. За новим нормативом їх має бути 60 на 10 тисяч населення. На Новосанжарщині цей показник поки що складає 66,2.

25 листопада минулого року Постановою Кабінету Міністрів України №1024 був затверджений новий граничний норматив забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками. Тепер на 10 тисяч населення їх має бути не більше 60‑ти. Ми поцікавились у керівництва Новосанжарської ЦРЛ: як, коли і на скільки будуть скорочені ліжкомісця у Новосанжарському районі. Забігаючи наперед, констатуємо, що ситуація на Новосанжарщині дещо краща, ніж у деяких районах, у яких доведеться скоротити до 30–40 відсотків ліжок.

— Після прийняття Постанови був виданий наказ МОЗ, яким затвердили методику скорочення. Наприкінці березня ми отримали лист від департаменту охорони здоров’я з відповідними рекомендаціями. У кожному районі різна ситуація. Десь кількість ліжок набагато перевищує новий норматив і там відбудуться суттєві скорочення. У нас, із урахуванням ліжок, закріплених за жителями району в Полтаві, зараз 229 ліжок. До кінця року має залишитись 207, тобто скоротити доведеться 22 ліжкомісця, — розповіла у своєму коментарі для «ЕХО» головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря.

Вона також зауважила, що на Новосанжарщині для отримання нормативного показника 3 60 ліжок потрібно провести не надто масштабні скорочення. У інших районах ситуація критичніша. До прикладу, у Полтаві нинішній показник 93,9 ліжкомісця, у Кременчуці — 77,3, Гадячі — 79,9, Гребінці (найвищий в області) — 103,3.

Також головний лікар ЦРЛ повідомила, що у лікарні вже проведене певне скорочення. Унаслідок об’єднання хірургічного та гінекологічного відділень вдалося скоротити 7 ліжкомісць. Тепер у об’єднаному відділення 30 «хірургічних» місць (було 32) та 5 «гінекологічних» (було 10). Скорочення персоналу при цьому не відбулося.

— Нами вже розроблені заходи щодо подальшого скорочення. Ми обов’язково будемо обговорювати їх на комісії районної ради, де представимо свій проект, — розповіла також Ольга Гиря. — При скороченні будемо орієнтуватися на ті ліжкомісця, які є найбільш нерентабельними, тобто, потребують великих затрат. Щодо Нехворощі з їх терапевтичним відділенням на 20 ліжок, будемо робити усе, щоб залишити там максимальну кількість, враховуючи їх віддаленість. Навіть якщо якесь скорочення там і відбудеться, то несуттєве, і на штат та кількість персоналу це не вплине.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 квітня 2016, 09:16 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я


1. Вален / 10 квітня 2016, 17:28
Весь час обіцають покращення, а кому від цього краще? Реформи в дії........
2. Чудо Юдо / 10 квітня 2016, 19:04
Дуже мені подобається слово "оптимізація". Гарне таке слово. От, як напишуть "ліквідували 7 ліжок" так воно негарно.. а як "оптимізували 7 ліжок" так йо-майо, зовсім інший вигляд!
Цікаво, а під оптимізацією мається на увазі ще хоч якесь спрощення схем, покращення управління чи методів лікування, чи це лише скорочення кількість посадочних місць?
3. Степан22 / 10 квітня 2016, 21:11
Якшо буде зайве ліжко не викидайте,а краще роздайте людям,
4. Зрада / 11 квітня 2016, 17:08
Зачем сокращать лижки? Почему именно 60 на 10 тыс?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації