Вхід | Реєстрація

«Частіше посміхайтеся, і життя відповість вам взаємністю»

«Частіше посміхайтеся, і життя відповість вам взаємністю»

Минулої суботи відбулося четверте зібрання жіночого клубу «Лілея», який діє з кінця минулого року при Царичанській районній бібліотеці.

Ідея створити клуб саме для жінок, виникла неспроста. Адже жінка має великий творчий потенціал і її талантам немає меж. Клуб «Лілея» і направлений саме на розвиток творчих здібностей. Тут займаються усім, до чого прагне жіноча душа: вишивкою, декоративно-ужитковим мистецтвом, цікавляться поезією, розвивають кулінарні смаки та багато іншого. Учасники «Лілеї» — жінки переважно похилого віку. Але вікових обмежень немає, бо відвідують заняття і молоді жінки. Бібліотекарі Ірина Миндря і Неля Губар для своїх учасників провели вже декілька цікавих занять, присвячених вишиванню, українським оберегам, темі кохання.

На свою зустріч, присвячену Дню сміху, запросили відомого приорільського гумориста Миколу Бахмата з дружиною. Присутні радо слухали дотепний гумор Миколи Остаповича і активно доповнювали його виступ своїми власними гумористичними віршами. Авторськими поетичними думками ділилися Марія Макаренко, Галина Дніпровська, Марина Пльонкіна. Учасники «Лілеї» залюбки подивилися смішні відеоролики, присвячені 1 квітня. А Ірина Миндря познайомила жінок з історією виникнення Дня сміху. Виявляється, справжніх витоків цього свята ніхто не знає. Історія цього свята відносить нас у древні часи, коли люди мали безліч богів і у них вимолювали, випрошували, а інколи і видурювали своє щастя. Інші джерела вважають, що Дурнів породив римський папа Григорій ХІІІ. Він своїм указом створив новий календар у 1582 році і переніс Новий рік з 25 березня (за новим стилем приблизно початок квітня) на 1 січня. Дату святкування змінили, проте, багато людей продовжували слідувати традиціям.

Спілкування учасників «Лілеї» із жартами та розмовами відбувалося за запашним чаєм та солодощами.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації