Вхід | Реєстрація

У Полтавській ОДА переглянуть підходи до забезпечення якісними продуктами освітніх, медичних та соціальних закладів

У Полтавській ОДА переглянуть підходи до забезпечення якісними продуктами освітніх, медичних та соціальних закладів

У приміщенні Полтавської ОДА пройшла нарада щодо забезпечення якісними продуктами харчування освітніх, медичних та соціальних закладів Полтавської області.

Захід не планувався оргвідділом ОДА, але Валерій Головко організував нараду через випадок, що стався днями. Нагадаємо, одне з підприємств, яке здійснює постачання продуктів харчування в дошкільні навчальні заклади Полтави використовувало у своїй продукції рослинні жири. А використання для харчування дітей дошкільного віку продуктів з застосуванням рослинних жирів — категорично заборонено постановою Кабінету Міністрів України.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко зізнався, що «лобіює здоров'я полтавських дітей і полтавців». Він згадав про вищеописаний випадок, коли дітей замість масла годували спредом, виготовленим на основі рослинних жирів і технічної пальмової олії:

  • Як слушно зауважив сьогодні керівник компанії «Білагро» Віктор Кордубан, ми скрізь говоримо, що найдорожче для нас — це наші діти, і цинічно вбиваємо їх із самого малечку.

Головко зазначає, що не проти виробників, які знаходяться за межами Полтавської області, в жодному разі. Але якість полтавських продуктів харчування на порядок вища:

  • Ми ініціатори багатьох добрих справ, що стосуються виробництва екологічних продуктів, харчової безпеки. Але головне — це здоров'я наших дітей. Тому дещо дивно, коли для дітей і хворих мешканців області закуповуються продукти харчування в інших регіонах.

На нараду зібралися керівники галузевих департаментів з одного боку, представники полтавських підприємств харчової промисловості та агропідприємств з іншого:

  • Про закупівлю якісних продуктів полтавського виробництва говорили рік. За цей час певні зрушення відбулися, але кардинально ситуація не змінилася. Тому в розмовах від сьогодні ставимо крапку, — сказав голова Полтавської ОДА.

Департамент економіки та Департамент агропромислового розвитку (разом із галузевими департаментами ОДА) мають тиждень, щоб виписати універсальні умови для закупівель продуктів харчування, і в системі «Prozorro» зокрема. Акцент не на ціну — на якість, і на виробника, а не посередника, як це має місце зараз. Учасники наради погодилися, що ФОПи виграють тендери за рахунок низької ціни, дешевих і часто неякісних продуктів, за якість яких вони не відповідають. До того ж, як зауважив керівник регіонального управління Антимонопольного комітету України в Полтавській області Володимир Онищенко, у деяких районах тендери взагалі не проводяться, керівники галузевих управлінь примудряються проводити  закупівлі по прямих договорах

Валерій Головко зазначив, що для нього посередники — це складова корупційних схем:

  • І коли вони виграють тендери, а не виробники — то яскраве свідчення персональної фінансової зацікавленості тих, хто такі тендери проводить. Тому відтепер за проведення закупівель у районах для закладів освіти і медицини персональну відповідальність несе голова РДА. І всі пропозиції під час тендерів у районах (як і в області) будуть відкриватися у присутності громадськості і ЗМІ.

Автор: Надія Діденко, прес-секретар голови Полтавської облдержадміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня 2016, 10:04 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації