Вхід | Реєстрація

Автодорогу М-22 відремонтують у цьому році, Р-52 — у наступному

Така інформація минулої п’ятниці прозвучала від автодорівців під час виїзної наради, яка відбулась неподалік від Бутенок, на перехресті автошляхів Полтава — Кременчук та Кобеляки — Решетилівка.

У цій нараді взяли участь керівники області й районів, прилеглих до автодоріг, та представники Служби автомобільних доріг України в Полтавській області.

За інформацією прес-служби облдержадміністрації, уже оголошений тендер на виконання робіт. Згідно із законодавством, ця процедура триватиме 40 днів. Усього на ремонтні роботи планується витратити понад 5 мільйонів євро. Попередньо заплановано, що роботи мають розпочатись наприкінці травня або у перших числах червня. Та лише після того, як будуть підписані всі необхідні угоди.

Зі слів голови ОДА Валерія Головка, для фінансування цього високовартісного проекту будуть залучені кошти з чотирьох джерел: державного, обласного та місцевих бюджетів, а також кредити фінансових інституцій.

Як повідомив перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький, ремонтні роботи вестимуться від кордону між Новосанжарським і Кобеляцьким районами у напрямку Кременчука. Усього заплановано відремонтувати 53 кілометри автошляху. Буде три лоти: ремонт мостів, середній ремонт на відрізках, де зніматиметься асфальт до основи, і капітальний ремонт на ділянках дороги, де зніматиметься і асфальт, і подушка.

Із обласного бюджету на умовах співфінансування мають виділити 30 мільйонів гривень. Із них 10 — на проектні роботи, 20 — на сам ремонт. Також будуть залучені кошти потужних сільськогосподарських товаровиробників.

19 квітня представники ОДА й автодорівці мають презентувати депутатам програму з реконструкції дороги. Якщо обласних обранців проект влаштує, то кошти виділять на найближчій сесії.

Також, згідно проекту реконструкції автодороги Полтава — Кременчук, буде відремонтований і розширений міст через річку Кобелячок. Доки триватимуть ці роботи, рух транспорту проходитиме через село Свердловське Бутенківської сільської ради. Із цією метою автодорівці спершу відремонтують саме цю дорогу. Присутні на виїзному засіданні сільський голова Микола Скрильник та голова РДА Таміла Шевченко домовились про це із Валерієм Головком.

Наступний на черзі — капітальний ремонт автошляху Р-52 Дніпропетровськ — Царичанка — Кобеляки — Решетилівка. Валерій Головко зауважив, що її відремонтують уже наступного року. Це буде спільний проект для Полтавської та Дніпропетровської областей, за яким має з’явитись сучасна державна дорога з двома смугами руху в обидва боки. У цьому ж році проведуть лише ямковий ремонт.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2016, 11:35 | Кобеляки | Суспільство
1. микитко / 15 квітня 2016, 01:17
Що з цього приводу думає громадський активіст?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації