Вхід | Реєстрація

Сумнівний заробіток на єнотах

Сумнівний заробіток на єнотах

Продаж диких тварин через соціальні мережі

Похід до магазину за побутовою технікою, товарами для побуту чи купівля домашніх улюбленців для сучасного світу не є актуальною. На сьогоднішній день громадяни надають перевагу замовленням того чи іншого товару через соціальні мережі та інтернет-сайти.

До Кобеляцького відділу поліції звернулася 17-річна мешканка Дніпропетровська із письмовою заявою про вчинення відносно нею шахрайських дій. Дівчина в мережі Інтернет знайшла оголошення про продаж рідкісної дикої тварини єнота-полоскуна. Зв’язавшись із продавцем та обговоривши умови продажу тварини, юнак надав реквізити для переказу коштів в якості передоплати. Перерахувавши обговорену суму, дівчина нічого не отримала.
У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками карного розшуку Кобеляцького відділу поліції встановлено особу шахрая. Ним виявився 19-річний мешканець Кобеляк, раніше не судимий. Наразі проводяться слідчі дії.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за статтею 190 частина 2 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція цієї статті передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

 

Вилучення небезпечної речовини

27 березня до Кобеляцького відділу поліції на телефонний номер 102 надійшло анонімне повідомлення про те, що в одному з населених пунктів Кобеляцького району в будинку 47-річної жінки знаходиться рослина коноплі.

У ході проведення огляду будинку працівники поліції в спальній кімнаті виявили та вилучили саморобний пристрій для куріння, металеве сито, паперові згортки з речовиною зеленого кольору вагою близько 10 грам. На горищі домогосподарства виявлено та вилучено кущі рослини зеленого кольору у висушеному стані в кількості 85 штук, загальна вага якої встановлюється.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що до вчинення цього правопорушення причетний 53-річний місцевий мешканець. По цьому факту відкрито кримінальне провадження за статтею 309 частина 1 Кримінального кодексу України. Вилучену речовину направлено на експертизу. Проводяться слідчі дії.

 

Вночі збили пішохода

10 квітня близько першої години ночі від невідомої особи до Кобеляцького відділу поліції надійшло повідомлення, що в райцентрі сталася ДТП із потерпілим.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група та інспектор з безпеки дорожнього руху Артур Матюх. Вони встановили, що 19-річний водій автомобіля «Мазда», рухаючись по вулиці Дніпропетровській, не вибрав безпечної швидкості, не врахував дорожньої обстановки та допустив наїзд на 18-річного пішохода, який вийшов перед автомобілем на проїжджу частину дороги. Внаслідок ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження та доставлений до Кобеляцької ЦРЛ. Водій автомобіля «Мазда» був у тверезому стані. По даному факту відкрито кримінальне провадження за статтею 286 частина 1 Кримінального кодексу України. Проводяться слідчі дії.

Та на цьому пригоди кримінального характеру не закінчились. Знайомі збитого пішохода почали бити водія легковика, фактично розпочавши самосуд. По даному факту також відкрите кримінальне провадження за ознаками статті 125 частина 1 Кримінального кодексу України.


Автор: Катерина Смага, старший інспектор Кобеляцького ВП


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2016, 13:56 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації