Вхід | Реєстрація

ДАІ інформує

За три місяці 2016 року та 14 днів квітня на території Царичанського району сталося 22 дорожньо-транспортних пригод, у яких 5 осіб травмовано та 2 загинуло.

У порівнянні з 2015 роком за аналогічний період сталося 22 ДТП, у яких 10 осіб постраждало і одна особа загинула. Відносно до 2015 року, кількість постраждалих зменшилася на 50 відсотків. Але підвищилася смертність на дорозі. Причинами ДТП повсякчас залишаються керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, порушення швидкісного режиму та правил маневрування.

За квітень цього року сталося 4 ДТП, внаслідок яких одну особу травмовано. Так, 4 квітня близько 20:45 на автодорозі Царичанка — Рудка зіткнулися автомобіль ГАЗ та мопед «Сузукі». У результаті аварії мопедиста з відкритим переломом ноги доставлено до Дніпродзержинської міської лікарні. Водій автівки, всупереч вимогам ПДР, залишив місце події. Силами поліції та небайдужих громадян водія-втікача було розшукано та затримано. Ним виявився місцевий житель літнього віку. Ведеться слідство. Та зазначимо, що учасник ДТП, котрий полишив місце події, несе відповідальність як адміністративну, так і кримінальну, незалежно від ступеня вини.

До уваги перевізників небезпечних, великовагових та великогабаритних вантажів
У період з 6 квітня по 4 травня 2016 року на території Дніпропетровської області проводиться комплекс цільових заходів під умовною назвою «Небезпечний, великоваговий, великогабаритний вантаж». Особливу увагу буде приділено транспортним засобам саме з таким вантажем. Згадані перевезення регламентуються пунктом 22.5 ПДР України Постановою КМУ № 30 від 18.01.2001 року та Наказом № 822 від 2004 року. Рух транспортних засобів погоджується з відповідними органами поліції, якщо ширина транспортного засобу становить понад 2,6 метра, довжина — 22 метри, висота — більше 4 метрів. Транспортним засобам, вага яких з навантаженням становить до 40 тонн, рух дозволяється лише на автомобільних дорогах державного значення. На дорогах місцевого значення дозволяється рух автотранспорту, якщо вага не перевищує 24 тонни. Більш детальну інформацію можна одержати в секторі безпеки дорожнього руху в Царичанському районі.

 

П’яний військовослужбовець за кермом вантажівки

У зв’язку з проведенням антитерористичної операції на сході нашої країни, на дорогах почастішав рух військової техніки. Як відомо з теленовин, 10 квітня на території Маріуполя сталася дорожньо-транспортна пригода, де військовий автомобіль здійснив наїзд на людей на пішохідному переході. Унаслідок ДТП одна жінка загинула. Факти аварій з участю військових не оминув і Царичанський район. У жовтні 2015 року військова вантажівка здійснила наїзд на пам’ятник жертвам Голодомору біля Свято-Покровського кафедрального собору. Постраждалих серед людей, на щастя, немає.

11 квітня о 8:00 до чергової частини відділення Царичанської поліції звернувся місцевий мешканець з проханням перевірити військовий автомобіль «КамАЗ». Його водій, рухаючись з боку Дніпропетровська у напрямку Кобеляк, веде вантажівку невпевнено, виляючи по всій дорозі. Інспекторами сектора безпеки дорожнього руху було здійснено виїзд на місце події. Під час зупинки вищевказаного автомобіля у Китайгороді військовослужбовець не відреагував на вимогу зупинитися та продовжив рух. У ході переслідування автомобіль було зупинено. Під час спілкування інспекторів з водієм стало очевидним, що чоловік добряче напідпитку. Відносно військовослужбовця було складено адмінматеріали за невиконання вимог про зупинку та керування в стані алкогольного сп’яніння. Автомобіль «КамАЗ» було доставлено до райвійськкомату. За дане правопорушення водію загрожує штраф 3 тисячі 400 гривень, позбавлення права керування автотранспортом на 2 роки або адмінарешт.


Автор: Вадим Мазуркевич, інспектор Новомосковського ВП


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2016, 19:44 | Царичанка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації