Вхід | Реєстрація

Кримінальний тиждень

Кримінальний тиждень

Кінець минулого тижня видався аж занадто щедрим на події кримінального характеру, що відбулися на території Кобеляцького району.

Увечері 8 квітня на номер 102 надійшло повідомлення про зґвалтування. Працівники Кобеляцького відділу поліції затримали підозрюваного в цьому злочині буквально через кілька годин. Чоловік намагався втекти на автомобілі, але це йому не вдалося. Відкрите кримінальне провадження за ознаками статті 153 частини 2 Кримінального кодексу України.

 

У ніч із 10 на 11 квітня на території району був зафіксований розбійний напад. Це сталося в селі Орлик. У приватне домоволодіння вдерлися троє чоловіків у масках. Вони спробували проникнути в гараж, де власник садиби зберігав двигун та інше обладнання до катера. Та виявилося, що на території садиби є сторож. Його спробували зв’язати. Та чоловік вирвався і почав кликати на допомогу. Тоді розбійники сіли в автомобіль, який заздалегідь підігнали до будинку, і зникли з місця події. Але сторож і далі діяв оперативно й одразу зателефонував на 102.

На момент тривожного повідомлення один із патрульних автомобілів Кобеляцького райвідділу поліції перебував неподалік. Начальник відділу Володимир Федан пояснив, що його підлеглі в той момент здійснювали патрулювання з метою попередження крадіжок корів. Поліцейські розпочали переслідування. За їх словами, автомобілів, що належали злочинцям, було двоє. Один із них помчав у бік Дніпродзержинська, інший поїхав вглиб Кобеляцького району. Було прийняте рішення переслідувати саме цей автомобіль. Ним виявився позашляховик «Miтсубісі Л-200». Враховуючи тяжкість злочину, по тривозі був піднятий весь особовий склад райвідділу поліції. До переслідування долучились ще кілька поліцейських автомобілів. Урешті-решт, позашляховик буквально загнали в поле поряд із селом Підгора. Автомобіль там і заглух. Та доки малопотужні і старі поліцейські «автівки» добиралися до «Мітсубісі», зловмисники вискочили із джипу і втекли. По даному факту відкрите кримінальне провадження за ознаками статті 187 частини 3 Кримінального кодексу України.

 

Заблокований «БМВ» та ввічливі спортсмени

Наступного дня історія з розбійним нападом отримала своє досить несподіване продовження.

Близько 17‑ї години вечора до редакції подзвонив мешканець села Підгора і повідомив:

— Приїжджайте до комбікормового заводу. Тут якась буча. Повно поліції і джипи їздять.

Дійсно, на вулиці Колгоспній, що в селі Підгора, можна було спостерігати досить незвичну картину. На проїжджій частині стояв заблокований двома «вазівськими» «дев’ятками» автомобіль «БМВ» сьомої серії. Час від часу до цієї трійці під’їжджав, а потім їхав у невідомому напрямку величезний позашляховик «Тойота Лендкрузер».

Працівники поліції, які перебували поряд, від коментарів відмовились. Натомість, охоче спілкувались із пресою люди, які приїхали на «Лендкрузері», та дівчина-водій «БМВ». Молоді люди спортивної статури розповіли, що вони є спортсменами, представниками громадської організації. У Підгору приїхали, отримавши сигнал про те, що там працівники поліції незаконно затримали автомобіль «БМВ». Щоправда, яку саме громадську організацію представляють приїжджі, вони не повідомляли.

Під час спілкування як із поліцейськими, так із іншими людьми спортсмени вели себе підкреслено ввічливо і коректно. Та все ж більшість перехожих та водії машин, які їхали поряд, намагались швидше покинути місце, де стояли дорогі автомобілі і перебували незнайомі люди. Ті ж, у свою чергу, постійно вели перемовини з поліцейськими, намагаючись дізнатись від них причини зупинки і заблокування «БМВ».

Епопея із заблокованим «БМВ» тривала до 19‑ї години, розпочавшись близько 11‑ї. Нарешті на місце прибув адвокат. Після цього працівники поліції в присутності понятих провели огляд «БМВ». Нічого підозрілого чи забороненого в машині не побачили. Це й записали в протокол. А дівчина-водій підписала, прокоментувавши:

— Протримали мене кілька годин, а я ще й претензій не маю.

Журналістам, із неофіційних джерел, вдалося з’ясувати, чому ж заблокували німецьку автівку. Нібито на ній приїхали забирати джипа, який застряг у полі і на якому напередодні утікали підозрювані в розбої. Більше інформації отримати не вдалося, адже правоохоронці не надто прагнуть коментувати цю подію.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 квітня 2016, 10:18 | Кобеляки | Кримінал


1. гість999 / 15 квітня 2016, 20:23
Як вони вже за.їбали,оті представники "громадських організацій".Праві,ліві сектори,автомайдани,антимайдани за шо вони в х.уя живуть?Гасають на "бехах","крузаках",шось розрулюють,вєчно з криміналом злигані,мєнти бояться їх.як чорт ладану,не Україна,а Сомалі якесь.
2. Санжарець / 15 квітня 2016, 21:17
Це точно!
3. Петлюрівець / 15 квітня 2016, 21:19
Прохання до пенсіонерамвс...Прокоментуй діі поліціі в нічних Орлицьких подіях ???Цікаво чи затримали дніпропетровскі коллеги другий автомобіль ?
4. перекотиполе / 15 квітня 2016, 21:24
В тому й проблема, що криміналітет злиганий з мєнтами, а може й тойго.... ну мєнти і є криміналітет, геть запутався..
5. Петлюрівець / 16 квітня 2016, 11:08
Ночные беспорядки в Москве. Полиция разгоняла бунтарей водометами
Автолюбители жгли файеры и даже машины. На место происшествия оперативно прибыли подразделения полиции. Как пишет издание "Московский комсомолец", для разгона стритрейсеров сотрудники полиции использовали ...
6. 1 гість / 17 квітня 2016, 11:34
Навіщо нам ті москалі? Нехай хоч і повішаються там у своїй Московії! У нас що, намає свого"пуніна" у кріслі президента? То тут треба щось думати...
7. пенсіонермвс / 17 квітня 2016, 18:28
Коментую. Думаю, що ймовырно справу або продали або продадуть. У моъ часи правового пордяку і правової свідомості було набагато більше ніж тепер. Люди яким дали втекти уже через Дніпровських колег ймовірно вирішують цю справу. Швидше за все усе спустять на тормозах. При цьому хтось заробить. У країні де до влади прийшли протиправним шляхом, де роблять псевдореформи кожен може зрозуміти перспективу любої кримінальної справи. Демонократія вона й в Африці Демонократія. Ми українці не виключення.
8. Яна красива / 18 квітня 2016, 11:02
1.гість999
«Як вони вже за.їбали,оті представники "громадських організацій".Праві,ліві сектори,автомайдани,антимайдани за шо вони в х.уя живуть?Гасають на "бехах","крузаках",шось розрулюють,вєчно з криміналом злигані,мєнти бояться їх.як чорт ладану,не Україна,а Сомалі якесь.»

100 балів!!! Повністю згодна з гостем 999. Пропоную поїхати в Сомалі набувати досвіду піратсва, може хоч бюджет поповнимо.
9. Трампампам / 18 квітня 2016, 11:12
7.пенсіонермвс
«. У країні де до влади прийшли протиправним шляхом, де роблять псевдореформи кожен може зрозуміти перспективу любої кримінальної справи. Демонократія вона й в Африці Демонократія. »

Із жалем але погоджуюсь. Ця влада підсвідомо розуміючи, що є нелегальною, дозволяє і всім іншим порушувати закон. Ми крадемо мілярди, а ви там унизу -тисячі. Ну й голови один одному розбивайте, бо до нас не достанете. Така логіка дій порошенок, яйценюків і гройсманів. Хочамзаради справедливості потрібно згадати що й піпірєднікі були такі самі, що янек, що юля, що пасічник.
Єдиним президентом, що трішки й про державу думав, був Кучма.
10. галина / 18 квітня 2016, 16:13
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
9.Трампампам
«Єдиним президентом, що трішки й про державу думав, був Кучма»

трамппапапиздо ----та той козел -сука розвалив ыз зятем всю країну..
11. 2 Гість / 19 квітня 2016, 08:28
Для "Трампампам": ще скажіть, що Сталін-батько всіх народів! Що за маячня сидить у ваших головах? Який Кучма? Отой що з Пінчуком мав усю країну? А зараз їздить по всьому світу і намагається "відбілитися" в очах спільноти за своє темне президенство?.. Та в нас кожний президент як той кучма-тільки у власну кишеню! Скажу відверто, вірив в душі тільки Ющенко, якби не його "любі друзі", що зробили з нього англійську королеву, то можливо б історія була б іншою...
12. Трампампам / 19 квітня 2016, 11:52
11.2 Гість
«Вставити цитату
Для "Трампампам": ще скажіть, що Сталін-батько всіх народів! Що за маячня сидить у ваших головах?»

11.2 Гість
« Скажу відверто, вірив в душі тільки Ющенко»

Тільки не нада за мене чи за когось другого додумувати і указувати що казати а що ні. Це перше.
Щодо юща, то це ваші проблеми кому вірити, кому ні. А є сухі і безпристрасні цифри і факти. І от вони свідчат ь про те що економіка України розвивалась лише при Кучмі і Януковичу. За яких я до речі ніколи не голосував.
А при юлях, ющах і сучасних дєрьмокрадах, економіка падає. І не нада триндіть про войну та про проїски пукіна. Я пукіна тоже не люблю. Але корінь зла не в ньому а в українському дебілізмі, який дозволює казати на чорне що воно біле і вибирати порошенок. яйценюків та інших гройсманів.
13. Кінофан / 20 квітня 2016, 22:01
Кожен наступний президент все гірше й гірше. З кожним роком народ все тупіше й тупіше. Жили при нормальному Президентові, який общіпував лише багатих і давав жити народові, так ні ми захотіли щоб нами керували ті хто раніше себе ніяк не проявив, але тепер скористався народним бунтом. Що заслужили те й маємо. Будемо сподіватися що завтар ми станемо розумніші і трішки заможніщі.
14. Гість / 20 квітня 2016, 22:34
13.Кінофан
«Будемо сподіватися що завтар ми станемо розумніші»

Не станемо. Дурнішого наріду на земній кулі немає.
15. Кінофан / 22 квітня 2016, 21:22
Шкода, що ми такі але ж будемо сподіватися, що більше нми ніхто не манепулюватиме.
16. Тамара / 26 квітня 2016, 19:37
Ой пане Кінойване, Ваші сподівання марні. Ви ж бачи те, як людей зібрали на один майдан, на другий. Як овець і телят які думали що їм Європейський пастівник виділят, а їх на забій. Тому й пожинаємо плоди своєї тупості.
17. гість / 26 квітня 2016, 22:23
16.Тамара
« а їх на забій.»

Хай не будуть долбо.йобами.1
18. Гість / 27 квітня 2016, 09:19
15.Кінофан
« будемо сподіватися, що більше нми ніхто не манепулюватиме.»

Ти здраві речі пишеш, а закінчуєш якоюсь фантастикою. На що ти призиваеш сподіватися? Кончений народ. Ніхто навіть не хоче знати, що з ними роблять, їм краще послухати байки петлюрівців. На тисячу чоловік може одни нормальний з понятієм. В місцевих депутатах незнаю жодного, який би розумів хоч щось, крім вершків примітивного антисемітизму. А саме цього вони й очікують.
19. перекотиполе / 27 квітня 2016, 12:08
18.Гість
« Кончений народ. »

.уйобай в рашку гістькінофанТамара, там твій братній бурятський народ жде таких, як ти уїбаїв..
20. житель дніпропетр / 27 квітня 2016, 21:17
3.Петлюрівець
«Цікаво чи затримали дніпропетровскі коллеги другий автомобіль ?»

кажуть(ЦИГАНСЬКЕ РАДІО)--дніпропетровчани в той же день затримали всіх кого об1явили в ПЕРЕХВАТ---
p.s. через три дні всі учасники затримання одержали ключі від малесеньких БЕХ......
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації