Вхід | Реєстрація

Найбільшого обговорення набув шкільний інцидент

Найбільшого обговорення набув шкільний інцидент

Минулої середи відбулась п’ята позачергова сесія районної ради, на яку із 34 прибули 25 депутатів.

Згідно порядку денного, на сесійне засідання було винесено вісім питань. Та районні обранці проголосували за зняття з переліку питання щодо оптимізації ліжкового фонду Кобеляцької центральної районної лікарні у 2016 році, вирішивши його довивчити.

Перше питання стосувалося змін до показників районного бюджету на 2016 рік. На нього доповідав Андрій Дацко, начальник фінуправління РДА. Заслухавши виступаючого, депутати, подискутувавши, проголосували за внесення змін.

Далі районні обранці обговорили пропозицію облради щодо створення Полтавської обласної Асоціації органів місцевого самоврядування. Вони погодились на участь у Асоціації та визначили уповноважених осіб, які представлятимуть Кобеляцький район на установчій конференції. Ними стали Олег Решетило, депутат райради, та Ганна Зайченко, красненський сільський голова.

Наступним депутати розглянули питання про реформування друкованого засобу масової інформації та редакції газети «Колос», співзасновником якої є Кобеляцька районна рада. Його перед присутніми розкрила редактор «Колосу» Наталія Пузина. Вона пояснила, що у 2015 році Верховна Рада ухвалила рішення, згідно якого органи місцевого самоврядування не можуть бути співзасновниками газети. Районні обранці проголосували за вихід зі складу співзасновників газети «Колос» та перетворенням редакції в суб’єкт господарювання.

Після цього районні обранці підтримали кілька звернень до Генеральної прокуратури, президента, міністра внутрішніх справ та прем’єр-міністра. Перше стосувалось проведення службового розслідування стосовно дій правоохоронних органів щодо сільськогосподарських товаровиробників та приватних підприємців Кобеляцького району. Друге — перегляду справи про загибель Лілії Пухи, Наталії Вазерцевої, Ірини Рибалко. Третє — проведення службового розслідування стосовно дій правоохоронних органів у справі Леоніда Митька.

До речі, на сесію не з’явились ні начальник відділу поліції Володимир Федан, ні очільник місцевої прокуратури Лариса Коба. Щоправда, вони попередньо зв’язались із головою райради та пояснили причини своєї відсутності.

У «Різному» найбільшого обговорення набуло питання, яке підняв депутат райради Володимир Жуков. Він розповів про випадок, що стався в Кобеляцькій ЗОШ № 2: четвертокласники напоїли оцтом першачків. Жуков запропонував детально розглянути це питання. Завідуюча відділом освіти Наталія Коваль надала пояснення з приводу інциденту. Коваль пояснила, що питання це вирішене і батьки не пред’являють претензій.

Наостанок головний лікар Кобеляцької ЦРЛ Володимир Казирод ознайомив присутніх із висновками ревізії, яку провела обласна фінінспекція.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 квітня 2016, 10:23 | Кобеляки | Суспільство
1. микитко / 20 квітня 2016, 21:37
Оце діла,до оцту потрібно було хоча б по столовій ложці гірчиці додати.Жмотяри четвертокласники.
2. Иван / 20 квітня 2016, 22:34
Наостанок головний лікар Кобеляцької ЦРЛ Володимир Казирод ознайомив присутніх із висновками ревізії, яку провела обласна фінінспекція.
Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО
О виводах ревизии областной финансовой инспекции по Кобеляцкой ЦРБ можно было бы написать и подробно, чтобы люди знали правду
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації