Вхід | Реєстрація

26 метрів

26 метрів
Саме такою буде висота Юріївської церкви разом з хрестом, який освятили і встановили у День Знань — 1 вересня.
Три роки тому, 3 вересня 2006-го, в Кобеляках у парку імені Богдана Хмельницького розпочалось будівництво церкви-каплиці святого Юрія Переможця. Того знаменного дня місце під майбутнє спорудження церкви освятив єпископ Полтавський і Кременчуцький Федір. У травні 2007-го відбулось Богослужіння на честь закладання першого каменю. У червні єпископ знову завітав до Кобеляк, провів у церкві Богослужіння і освятив арку, на яку буде встановлено купола. Торік у липні встановлено другу арку.
Роботи тривають вже три роки.
— Усе могло відбуватися б набагато швидше, але будівництво ведеться на спонсорські кошти, тому робота продовжується лише тоді, коли благодійники жертвують гроші, — розповідає митрофорний протоієрей благочинний Кобеляцького району Української Православної Церкви Київського патріархату Дмитро Кулічковський, який правитиме у новобудові.
О 14-ій годині 1 вересня отець Дмитро Кулічковський разом з отцем Василем Сусом (настоятель церкви святого Пантелеймона села Бутенки) біля церкви Юрія Переможця розпочали богослужіння, на яке завітали представники влади міста і району, небайдужі кобелячани. Всього прийшло 20 чоловік. Приїхали автомобілем і троє жителів Світлогірська.
— А як же пропустити таку подію — встановлення хреста? — посміхається світлогірчанин Павло Ярмак. — Нам цікаво подивитись, адже й у нашому селі незабаром, сподіватимемось, громадою зведемо церкву Київського патріархату.
Священики освятили хрест, який золотом виблискував на сонці і будівельники обережно підняли його на купол. До кінця дня монтажники встановили хрест нагорі. Тепер висота церкви-каплиці становить 26 м. Важить хрест майже 30 кг, коштує 5 тис. 500 грн.
— Купляли в Чернівцях за спонсорські кошти, — каже Кулічковський.
Потрібну суму на хрест пожертвував церкві місцевий підприємець Володимир Касяненко.
— Без таких людей, як Володимир Касяненко справа по зведенню каплиці не зрушила б з місця, — переконаний священик Дмитро Кулічковський. — Спасибі всім благодійникам, які допомагають у будівництві. Бог бачить всі добрі діла кожного. І все записується у книгу життя.
Наразі на будівництві задіяні шість монтажників з Івано-Франківської області — Василь, Дмитро-батько і Дмитро-син Тимофійчуки, Михайло і Федір Шинкарики, Петро Москалик, та три робітники з Кобеляк — Федір Кикоть, Анатолій Варич, Микола Соломаха. Багато допоміг на будівництві й брат священика Дмитра Кулічковського — отець Олексій.

Автор: Марина СІДАШ-ПРИХОДЬКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 вересня 2009, 12:48 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації