Вхід | Реєстрація

«За два дні можна проїхати всю країну»

«За два дні можна проїхати всю країну»

Під час робочої поїздки кореспонденти «ЕХО» познайомилися з молодим львів’янином, який подорожує Україною автостопом.

Саме поняття «автостоп» трактується як спосіб пересування, який полягає у використанні попутного транспорту, найчастіше автомобілів. Ідея автостопу полягає в тому, що водій отримує взамін на добровільну допомогу автостопникові спілкування з цікавою людиною.

Наш попутник, який представився Святославом, розповів, що їде зі Львова в Дніпропетровськ. Такий спосіб пересування обирає для того, щоб отримати нові враження й завести знайомства.

— Уперше спробував подорожувати автостопом минулого літа, коли з товаришем відправились у Варшаву на концерт відомого австралійського рок-гурту AC/DC, — каже Святослав. — Вирішили, що є час, тож можна і спробувати дістатись попутними. Потім у такий спосіб їздив на коротші відстані. А от цього разу вирішив поїхати в Дніпропетровськ через Київ. Подорож зі Львова до столиці у мене зайняла близько восьми годин. Там я зупинився на ночівлю. Із Києва виїхав о 9‑ій ранку і планую дістатись до Дніпропетровська о 18:30. Тобто, за два дні автостопом можна дістатись із одного кінця країни в інший. До речі, за поїздки я не плачу.

Автостопер говорить, що в 90 відсотків випадків йому зупиняються водії легкових автомобілів. Хоча спочатку вважав, що першими на допомогу приходять далекобійники, оскільки їх робота безпосередньо пов’язана з поїздками на далекі відстані. Проїхавши півкраїни, Святослав не помітив відмінності між водіями різних регіонів. Лише пояснює, що найскладніше зупинити автомобіль в населеному пункті. Щоб спіймати попутній транспорт, необхідно виїжджати за його межі. Як свідчить досвід автостопера, на зупинку попутного автомобіля витрачається не більше 20 хвилин.

— Контраст між регіонами відчувається лише в якості доріг, — зазначає Святослав. — З дому до столиці я їхав трасою Чоп — Київ. У сторону Дніпропетровська дорожнє покриття різко погіршилось. У Польщі я був приємно вражений автошляхами. До речі, поляки — дуже привітні люди.

Зі своєї закордонної поїздки автостопер пригадав ще один момент. Виявляється, у Варшаві вони з товаришем жили не в готелі чи хостелі. Хлопці скористались послугами мережі «КаучСерфінґ». Це всесвітній онлайн-сервіс гостинності, який об’єднує більше 2 мільйонів людей із різних країн. Його учасники безкоштовно діляться один із одним місцем для ночівлі під час подорожей.

— Батьки не поділяють мого захоплення, — зізнається Святослав. — Особливо хвилювались, коли я їздив у Польщу. Зараз майже змирились. Думаю, що повинен хвилюватись не скільки подорожуючий, стільки водій, так як він не знає, кому зупиняється. Для подорожей використовую табличку з назвою населеного пункту, куди я прямую. Це також важлива інформація для водіїв.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 квітня 2016, 10:28 | Кобеляки | Цікаве
1. Гість / 17 квітня 2016, 11:37
Я як беру попутчиків, то прохаю, щоб заплатили одразу, бо на шару покататися у нас народу хвата. Одного разу навіть щось поцупили з машини.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації