Вхід | Реєстрація

Є в Кобеляках здібні боксери

Є в Кобеляках здібні боксери

Не так давно на сторінках «ЕХО» йшлося про успіхи місцевих боксерів Влада Гели, Олексія Гузченка та Антона Совенка, котрі стали кандидатами в майстри спорту. А зараз мова піде про зовсім юних спортсменів, які намагаються боксувати не гірше аніж їх старші товариші.
9 квітня у Полтаві відбувся міський відкритий турнір із боксу. Змагання проходили на базі ДЮСШ «Олімпійські надії». Крім місцевих боксерів, у них взяли участь спортсмени із Миргорода, Гадяча, Червонозаводського і навіть Харкова. Тим більш приємно констатувати, що у такій компанії вихованців серйозних боксерських клубів одними із кращих були кобеляцькі хлопчаки. Адже спортсмени зі спортивного клубу імені Георгія Переможця завоювали одразу кілька призових місць, продемонструвавши не по роках умілий та видовищний бокс. І це при тому, що хлопцям лише по 10-12 років.

На змагання їздили сім кобеляцьких боксерів. І жоден із них не залишився без нагороди. А троє стали переможцями турніру. Про їх бої розповімо дещо докладніше.

Єгор Коваленко боксував проти суперника, котрий представляв Миргород. У першому раунді наш спортсмен вів своєрідну розвідку, шукаючи слабкі ланки в захисті суперника. А вже у другому і третьому, використовуючи свою перевагу у техніці і швидкості, Єгор став головною дійовою особою у ринзі. У суддів не було ніяких сумнівів в перевазі Коваленка. Потрібно відзначити, що Єгор установив свій особистий рекорд. У нього десять перемог у десяти поєдинках.

Ярослав Козюра у поєдинку за перше місце зустрівся з представником полтавської школи боксу. Крім того, суперник Ярослава виявився ще й шульгою. А це завжди незручно для праворуких боксерів. Та ні цей фактор, ні хороша загальна підготовка полтавця не стали на заваді Козюрі. Його суперник із перших секунд пішов у наступ, намагаючись вивести із рівноваги нашого боксера. Та, як кажуть, не на того натрапив. Ярослав швидко зрозумів, що його візаві нехтує захистом і почав уміло цим користуватися. Він постійно змінював позицію, швидко рухаючись на ногах, і завдавав дошкульних зустрічних ударів у голову та корпус суперника. І знову одностайний суддівський вердикт на користь кобеляцького спортсмена.
Прекрасно відбоксував і Роман Липка. Його суперник теж був представником Полтави. Роман у красивому ігровому стилі не залишив полтавцю ніяких шансів. І переміг у третьому раунді технічним нокаутом.

Призерами змагань стали й інші кобелячани: Юрій Захарченко, Владислав Овсієнко, Олександр Мельник та Олександр Крамор.

А перед цим турніром юні кобеляцькі боксери встигли відзначитись ще й на представницьких змаганнях у Миргороді. Туди приїхали боксувати, окрім представників Полтавщини, ще й спортсмени з Харкова, Черкас, Києва і Кіровограда. Наші й там показали високий клас. Чемпіонами стали Коваленко, Захарченко й Липка. Призові місця посіли Козюра, Мельник, Салогуб, Овсієнко, Крамор.

Крім боксерів, потрібно відзначити ще й приватного підприємця Івана Тернового, який надав фінансову допомогу для організації поїздок на турніри.

Так що, як бачите, Кобеляцький район багатий на таланти. У тому числі й на спортивні. Так, далеко не всі юні боксери пов’яжуть своє подальше життя з цим видом спорту. Не всі підуть у професіонали. Та отой гарт, здобутий на тренуваннях і в рингу, знадобиться хлопцям і в дорослому житті. Вони виростуть фізично сильними, витривалими, умітимуть долати біль і втому. І водночас навчаться бути добрими і шляхетними. Саме такі риси виховує в людях бокс.


Автор: Сергій Бараненко, тренер з боксу


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 квітня 2016, 17:32 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації