Вхід | Реєстрація

Отака свобода слова

Спростування статті «Найкращий захист — це напад!», надрукованої в газеті «ЕХО» №15 від 7 квітня 2016 року.

Навіть не пригадаю, коли в останній раз доводилося друкувати спростування на публікацію, розміщену в «ЕХО». Здається, роблю це другий раз у житті. Та нічого не зробиш, усі помиляються. А помилки потрібно визнавати і за них відповідати.

Одразу після виходу статті до редакції звернувся Андрій Гречаний, житель Кобеляк, якого автори згадують у публікації. Він висловив обурення тим, що інформація щодо нього не відповідає дійсності. А наступного дня до редакції зайшов ще один фігурант публікації Олег Пастухов. Він у письмовій формі висловив вимогу спростування недостовірної інформації щодо нього. Що ми зараз і робимо.

Дійсно, 43 підписанти статті не надали жодного доказу щодо боргових зобов’язань Олега Пастухова перед іншими людьми. Крім того, він був звільнений із Ліщинівського будинку-інтернату не за якоюсь статтею, а за згодою сторін. І працював там не головним бухгалтером, а заступником директора. Усе це підтверджено документально. Тому ми приносимо вибачення Олегу Пастухову за публікацію недостовірної інформації.

Приносимо вибачення і Андрію Гречаному. Адже не має підтверджень того, що він звертався до Підгорянської сільської ради за дозволом на приватизацію землі. Отже, немає й рішення сесії про відмову. Не було у сільради і претензій до «горе-фермера» (цитата) щодо вчасної сплати за оренду землі і якості обробітку ґрунту. Натомість, Гречаний в установленому законом порядку отримав із сільради інформацію, що вилучена у нього земельна ділянка надана громадянам Ігорю Шпирці, Юлії Дубині та Дмитру Жимбею. Із них лише Жимбей є учасником АТО.

Звичайно ж, не звертався до Підгорянської сільради із проханням про приватизацію і не отримував відмови й автор цієї публікації, про якого теж згадали підписанти. Більше того, і земельну ділянку в мене ніхто не вилучав.

А тепер про те, чому ж ця, м’яко кажучи, не надто правдива інформація була оприлюднена. Одразу після виходу в світ розмови з Олегом Пастуховим під назвою «Землю забрали не у швейної фабрики, а у Порошенка» до редакції зателефонувала жителька Кобеляк Світлана Сергійко. І запропонувала надрукувати статтю з висвітленням точки зору жителів села Підгора. Їй відмовили. Адже під надісланим варіантом публікації не було підписів. Через кілька днів Світлана надала паперовий варіант статті вже із підписами.

Звичайно, аби на той момент автор цієї публікації, як редактор, не перебував у відпустці, то в такому вигляді публікація не була б допущена до друку. Через те, що одразу виник сумнів у достовірності наведених фактів. Та молодші і менш досвідчені колеги «пропустили» публікацію «Найкращий захист — це напад!» до друку. Швидше за все, намагаючись дотриматися принципу свободи слова і права кожного на висловлення власної позиції і точки зору. Та при цьому не врахували, що свобода слова не тотожна із вседозволеністю. А факти потрібно перевіряти. Потрібно також згадати, що паперовий варіант статті з підписами жителів села Підгора відрізняється від варіанту, котрий надійшов з електронної пошти Світлани Сергійко. У ньому вже вилучили абзац, де мова йшла про ймовірні борги Пастухова. Але Сергійко не повідомила про це редакцію. І в друк пішов варіант, надісланий електронною поштою. Із цього приводу Світлана вже пред’являла претензії.

І останнє. Прохання до людини, яка писала статтю «Найкращий захист — це напад!». Адже, швидше за все, жителі Підгори просто підписали публікацію, на надто переймаючись проблемою перевірки фактів та можливою відповідальністю за брехню. Авторе, будь ласка, ставте свій єдиний і неповторний підпис і несіть відповідальність особисто. У іншому випадку це дуже схоже на те, якби солдати йшли у бій, ховаючись за спинами мирних жителів.
Крім того, надрукувавши в одній статті цілу низку неперевірених і неправдивих фактів, ви ставите під сумнів достовірність всієї іншої інформації, що оприлюднюється в скандальній історії із підгорянським сільським головою Анатолієм Няйком. Це зветься «ведмежою послугою» Анатолію Миколайовичу.


Автор: Від імені редакції «ЕХО» Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 квітня 2016, 10:44 | Кобеляки | Суспільство


1. гість / 25 квітня 2016, 09:24
Няйко на свободі!!!! Ось це і є показником, а не ваші якісь спростування. Кому вони потрібні? Гречаному? Всім давним-давно відома його чеснота до керівників підприємств, яких він доїв. Давайте згадаємо як його брали за шиворіт ті ж СБУшники і не один раз, поки не звільнився. Дивно, і до суду не доходило. Пастухову? Тут взагалі є прислів"я, що горбатого тільки могила виправить. Хоча, можна було б спитати Шкарбана, за що він в одну мить його попер з роботи. Це, звичайно, якщо він захоче винести сміття з хати, бо в самого рило в пушку і давно. Та й не за ним останнє слово. А попереду вибори і він в 327 раз буде балотуватися, щоб пролетіти, то для чого йому скандали? Тому все і за згодою сторін, що тут дивного? І борги в баксах легко пояснити, раз тут краєм проходить Дорош з його полтавськими друзями. Навести на себе зальотних? Давайте почекаємо, час все розставить на свої місця, хоча вже розставив, коли колишній заступник директора блукає по маркету і скупляє дрожжі та пиво для чужого кафе. Накінець зрозумів, що треба годувати сім"ю, а не до ранку сидіти по ігрових автоматах просаджуючи тисячі чужих гривеників. А в армію таких чомусь не беруть, бо мабуть щось з головою
2. Може й так / 25 квітня 2016, 10:51
1.гість
«Няйко на свободі!!!! Ось це і є показником, а не ваші якісь спростування. »

Показником тут є 15 штук баксів заряджених у суд. І ще нада скільки ж зарядити шоб оправдали. От і все.
3. Сусід / 25 квітня 2016, 11:06
2.Може й так
«Показником тут є 15 штук баксів заряджених у суд.»

Якщо ти сказав "А", то скажи про те, скільки баксів заряджено за організацію цієї справи Пастуховим і компанією? Бо тепер може піти зворотна цепочка - слідчий, що все оце протоколював, далі - прокуратура, що завжди йде в спайці з поліцією, далі - суддя, що давав на все добро... А що робити із звітами, що вже пішли в Київ на УРА! Хто за все це буде платити? Що Пастухов сумніваюся.
4. Може й так / 25 квітня 2016, 16:43
3.Сусід
«Якщо ти сказав "А", то скажи про те, скільки баксів заряджено за організацію цієї справи Пастуховим і компанією?»

"Бе" не скажу, бо смисла Пастухову заряджати комусь і фабрикувати справу проти няйка просте немає. та й де в Олега гроші? Він же всім должен. А смисл відмазувати няйка заряджаючи в суді є.
якось так.
5. Сусід / 25 квітня 2016, 18:13
Спасибі, я зрозумів. Просто Пастухов, якому (не було смисла ...фабрикувати справу проти Няйка), тупо "пожартував" про свої борги і Рожкова "пожартувала" на 6 років обмеженням його свободи з конфіскацією. Ти б хотів, щоб твої близькі так "жартували" з тобою? Цікава мені і позиція газети, яка просить вибачення у шарлатанів, а щодо Няйка обмежилися фразою "скандальна історія". І взагалі причому тут солдати, що ховаються за спинами мирних жителів? Хто солдат? Няйко? Пастухов, який ніколи не служив? Чи майор запасу Гречаний, далекий від армії і дуже близький до халяви. Чи в Ігоря Миколайовича тоска по школі та предмету історія? Так вперед за орденами! Я теж люблю жартувати... Як казав Жванецький: "Тщатильнее ребята, тщатильнее..."
6. Седой / 25 квітня 2016, 18:20
Жванецкий казав "ТщатЕльнее"
7. Сусід / 25 квітня 2016, 18:24
Спасибі, визнаю. Але це не головне в моєму коменті.
8. Трампаппам / 25 квітня 2016, 18:41
5.Сусід
« Цікава мені і позиція газети, яка просить вибачення у шарлатанів, а щодо Няйка обмежилися фразою "скандальна історія". І взагалі причому тут солдати, що ховаються за спинами мирних жителів? Хто солдат?»

Мужик ти дійсно такий тупий чи прикидуєшся? Як тобі цікава позиція газети, то прийди сам у газету і прямо запитай. Може й не пошлють
А чого газета вибачається, так тут все ясно. Надрукували недостовірну інформацію. Гречаний і Пастухов зажадали вибачення і спростування. Все по закону, а не як у підгорянській сільраді.
А про солдатів за спинами теж по моєму все ясно. Хтось написав статтю. Пальона прислала її в редакцію. А підписали колективно, що важче було судитися.
А взагалі отакі колективні листи пишуть сцикуни, які бояться сам на сам за базар відповісти.
Бо коли стоїть один підпис є з кого спитати. Хотя було б цікаво аби хтось подав у суд і оті всі сорок три чоловіка розказали як вони разом статтю рожали.
9. гість1 / 25 квітня 2016, 18:49
5.Сусід
«Спасибі, я зрозумів. Просто Пастухов, якому (не було смисла ...фабрикувати справу проти Няйка), тупо "пожартував" про свої борги і Рожкова "пожартувала" на 6 років обмеженням його свободи з конфіскацією. Ти б хотів, щоб твої близькі так "жартували" з тобою? Цікава мені і позиція газети, яка просить вибачення у шарлатанів, а щодо Няйка обмежилися фразою "скандальна історія". І взагалі причому тут солдати, що ховаються за спинами мирних жителів? Хто солдат? Няйко? Пастухов, який ніколи не служив? Чи майор запасу Гречаний, далекий від армії і дуже близький до халяви. Чи в Ігоря Миколайовича тоска по школі та предмету історія? Так вперед за орденами! Я теж люблю жартувати... Як казав Жванецький: "Тщатильнее ребята, тщатильнее..."»

Шановний автор "гучних" коментарів. Підписуй свої коментарі, не ховайтеся за анонімністю. Чи кишка тонка? Звичайно тонка. Про армію взагалі не пиши тут. Як тільки що, косите від армії як милинькі. Тобі тільки повістка прийде в больницю бігтимеш, перечіпатимеся, кричатимеш що не можеш служити. Як такий служака іди в воєнкомат. Напиши своє прізвище, я тебе навіть привезу туди. А як ні, то і далі сиди як криса в норі і не смій тут людей гадити. Погоду в інтеренеті лучше дивися.
10. Ірчик / 25 квітня 2016, 19:27
Толік ти з Данчихою підписуйтесь своїми іменами бо й так все ясно
11. Герасим / 25 квітня 2016, 19:33
Та до халяви як оказалось ласий не Гречаний а його колишній підлеглий Худенко який за 2 роки на посаді Гречаного дві машини поміняв Ой пробачте забув тож все теща йому купляє на пирожках заробляє
12. Хок / 25 квітня 2016, 19:35
Хватить уже поносить шановні няйківці випийте лоперамід підітріться та йдіть працювати весна прийшла!!!!!!!!!!!!!
13. Атом / 25 квітня 2016, 21:42
І все таки нема ясності в справі й не тому, що хтось винний а хтось ні. За оприлюдненими в ЗМІ матеріалами видно, що не все було боргом у Пастухова. Частина коштів нібито віддавалася незаконно з прибутків. Але де правда ми можемо не дізнатися, бо нема для украінців нічого святого. Попросити Няйка щоб на біблії поклявся, що це борг грошей які він позичав, а не борг від отриманого Пастуховим прибутку. Можливо поклянеться. Попросити Пастухова щоб поклявся на біблії що то був хабар. Мабуть теж поклянеться. А Ігор Микколайович тут не причом. Бо такі ми українці, кожен окремо - розумник, а разом нація розведених розумників.
14. Редактор міста / 25 квітня 2016, 21:52
Американськими вченими був проведений незвичайний експеримент, результати якого показали, що в кожному місті проживає своє унікальне мікробне співтовариство.
Для проведення свого експерименту американські фахівці вибрали три абсолютно випадкові офісні приміщення, розташовані в трьох містах Америки: Торонто, Flagstaff і Сан-Дієго. У кожному з офісних приміщень співробітники лабораторії встановили спеціальні панелі, що імітують той чи інший вид покриття (підлога, стеля та стіни). Крім того, при проведенні експерименту були задіяні датчики для контролю вологості, світла і температури.
Перші 3 зразки для проведення аналізу були зняті через 6 тижнів з початку проведення дослідницької роботи. Після зібрані дані були відправлені в лабораторію, де вдалося детально вивчити всі грибкові та мікробні спільноти.
У результаті з’ясувалося, що найбільша кількість мікроорганізмів мешкає на підлогових покриттях. При цьому спільноти, що мешкають в офісних приміщеннях одного міста практично ідентичні
15. Тамара / 25 квітня 2016, 22:29
Тут спільнота усієї країни разом з редактором міста ідентична. Останні події за останні два з лишнім роки лише підкріплюють це. Тому американцям такі досліди потрібно проводити на державах, а не на офісах.
16. Петлюрівець / 26 квітня 2016, 10:53
Згадаєм про Зірку Полинь

Андрей Архангельский
Журналист
Все, что требовалось от советского обывателя, не партийного и не занимающего ответственный пост, в послесталинские годы – по определенным дням, 1 мая и 7 ноября, массово демонстрировать лояльность. Первое мая 1986 года было одним из таких дней; Киев был одним из тысяч городов, где этот день отмечали массово; не случись там демонстрации – никто бы и не заметил. Деталей и последствий случившейся только что трагедии (26 апреля) местное партийное руководство, вероятно, не знало – но знало, безусловно, что в ста километрах случилось что-то страшное. Вопрос – проводить демонстрацию в таких условиях или не проводить – обсуждался на высшем, союзном уровне; и решено было все-таки проводить – чтобы «не дать повод Западу» и «не сеять панику».
Целый город с миллионным населением подвергли смертельной опасности – только ради показухи и для отчетности.
Сегодня принято говорить, что «СССР развалили» – какие-то внутренние «либералы» и, конечно же, враги внешние, Запад. На самом деле страну «развалила», в том числе, и эта первомайская демонстрация в Киеве. В СССР между народом и властью долгое время соблюдался негласный договор: «мы делаем вид, что верим власти – власть делает вид, что верит нам». После 1 мая 1986 года миллионы жителей в одночасье перестали власти верить, перестали чувствовать страну и власть «своими». Именно эта демонстрация – а не сам Чернобыль – вероятно, и стала причиной разрыва прежнего общественного договора.
В те годы появился термин «духовный Чернобыль», который, к сожалению, очень быстро стПолинь:мпом. Чернобыль стал символом не только техногенной катастрофы, но и катастрофы моральной.
17. Гість / 26 квітня 2016, 12:04
16.Петлюрівець
«На самом деле страну «развалила», в том числе, и эта первомайская демонстрация в Киеве.»

Як же ти всіх тут дістав. Країну розвалили такі як ти. Такі як ти запланували той "експеримент" саме на ваш Пейсах і напередодні 1 травня знаючи, що влада буде поставлена перед ділемою і як би вона не поступила щодо демонстрації в обох випадках була б винна. Ваші талмудисти добре знаються на тому, як загнати людину в глухий кут. Ти б краще сказав чому це ваш любавичський ребе називав аварію не катастрофою, а "Чорнобильським чудом"? Краще б розказав хто і для чого запланував експеримент саме в такі дні? Сказав би чому до цього часу не розсекречені матеріали справи і переговори персоналу? Ось у ролику після 40 хвилини говориться: «Записи переговоров на блоке управления в ходе эксперимента до сих пор не рассекречены…» А далі Рижков говорить: "«Мы слушали запись потом, запись разговоров. Вот он говорит, слушай, ну к примеру: Иван, слушай, вот тут вот написано, значит, вот напечатано, надо вот то-то и то-то сделать, а потом, говорит, кто-то вот вычеркнул и от руки вместо этого написал вот это. Так кому верить, то что было раньше напечатано или то, что от руки? Тот говорит, ну делай то, что от руки….» Можна скільки завгодно звинувачувати персонал і владу, але скажи, чи то не ваші талмудисти там дописували "від руки"? А ще б не завадило пролити світло на те, де твоя "українська" влада поділа техніку з могильників? Чому вона опинилася на АТО?
18. Гість / 26 квітня 2016, 12:07
Вибачаюсь, забув ссилку на відео.Посилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації