Вхід | Реєстрація

У Шовкоплясах відсвяткували День села

У Шовкоплясах відсвяткували День села
Стало вже традиційним відзначати День села у Шовкоплясах на Новосанжарщині. В цей день, як ніколи, село наповнюється людьми, збираються родини, приїжджають з Полтави, Дніпропетровська, Кременчука, не кажучи вже про навколишні села. Цей рік не став винятком, завдяки старанням сільського голови Івана Царенка.
Почався святковий день із футбольного турніру пам’яті Миколи Івановича Шовкопляса, який багато зробив для розвитку футболу в селах Шовкопляси та Козуби. У змаганнях взяли участь три дорослих та дві юнацьких команди із сусідніх сіл. Переможцем стала команда з Шовкопляс. Команди, які зайняли 1-3 місця, було відзначено дипломами та цінними подарунками. Нагородили також кращого футболіста та самого юного спортсмена.
Далі свято продовжилось освяченням хрестів-оберегів, які було зроблено і поставлено на в’їзді та на виїзді з села Шовкопляси завдяки приватному підприємцю Михайлу Васюті. Освячення виконав священик Марківської церкви Дмитро Кулічковський, наголосивши, що жити потрібно, дотримуючись Божих заповідей, творити добро, допомагати ближньому. Хрести-обереги символізують непоборну віру селян у краще майбутнє, оберігають від всяких нещасть, напастей, хвороб.
Увечері на центральній площі села біля державного прапора пройшла урочиста частина Дня села. Сільський голова Іван Царенко привітав жителів та гостей села з Днем Державного Прапора України, з Днем Незалежності України, з Днем села. Він нагадав присутнім, що село має славну історію, дало путівку в життя знатним землякам, наголосивши на тому, що ніколи не треба забувати свою маленьку Батьківщину, своє Село.
У цей вечір багато хороших слів лунало на адресу кращих жителів сіл Козуби та Шовкопляси, знатних земляків. Аплодисментами всі присутні підтримали рішення голови Новосанжарської районної ради Юрія Лебедина про відзначення ветерана праці, колишньої завідуючої Козубівським фельдшерсько-акушерським пунктом Надії Єльченко почесною відзнакою — іменним годинником, який вручив голова постійної планово-бюджетної комісії Юрій Свердлов. Пам’ятними подарунками та похвальними грамотами були відзначені кращі господарі сіл Козуби та Шовкопляси.
Не забули в цей день і маленьких жителів села. Отримали подарунки з рук сільського голови з найкращими побажаннями майбутні першокласники.
Продовженням святкування стала концертна програма новосанжарських козаків під керівництвом Петра Скубія. Був цього незвичайного вечора і святковий феєрверк, а потім дискотека майже до ранку.
Свято закінчилось, люди можуть поскаржитись лише на те, що День села відзначають лише один раз на рік.

Автор: Наш кор.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 вересня 2009, 12:53 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Алёна Васюта / 11 березня 2010, 16:07
Я праздновала День села только два раза, и эти два раза мне очень понравились!!!!!!!!!В этом году мне понравилось, что играли в футбол и подростки!!!Было очень классно!!!!!!!!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації