Вхід | Реєстрація

Новосанжарський «Стандарт» розпочав сезон із перемоги

Новосанжарський «Стандарт» розпочав сезон із перемоги

У матчі 2‑го туру чемпіонату області, який відбувся 30‑го квітня на центральному стадіоні селища, новосанжарські футболісти обіграли суперників із Машівки з рахунком 3:1.

 

«Забили гості, але виграють наші!»

Нагадаємо, що перший тур наша команда пропускала. Тоді як «Машівка — нове життя» у дебютному для себе поєдинку вдома зіграла унічию із «Карлівкою» (1:1).

На першу в цьому сезоні гру «Стандарт» виходить у наступному складі: Вадим Шовковий — Сергій Соломашенко, Андрій Тіманов, Олександр Писаренко, Сергій Браташ — Владислав Мокляк, Ігор Дігтяр, Євген Козаченко, Євген Суботін, Владислав Олійник — Артем Співак.

Несподівано для багатьох уболівальників «Стандарт» веде у рахунку вже на перших хвилинах матчу. Владислав Олійник прострілює до штрафного майданчика, а там захисник гостей зрізає м’яч у власні ворота.

— Забили гості, але виграють наші! — так пояснює один із глядачів ситуацію на полі своєму сусіду, який на кілька хвилин спізнився до початку гри.

Футболісти з Машівки після пропущеного голу серйозно притискають господарів. Варто відзначити, що гості набагато швидше та якісніше грають у пас і гостріше діють в атаці. У одному епізоді Вадим Шовковий ніяк не врятував би свою команду, але м’яч після навісу з лівого флангу б’ється у поперечину і вилітає в поле. «Стандарт» у цей період гри діє переважно на контратаках. І одна із них приносить результат. Владислав Олійник приймає м’яч після точного пасу «кепа» Владислава Мокляка, зближується із голкіпером. Воротар, схоже, очікує на простріл, і ще до удару починає завалюватися у напрямку центру воріт, а Владислав натомість пробиває у ближній кут і подвоює рахунок: 2:0!

Гравці з Машівки йдуть на перерву розлюченими: на такий результат першої половини гри вони явно не сподівалися.

 

Перша перемога за два роки

У перерві тренер «Стандарту» Віталій Баранович проводить одну заміну: замість героя першої половини зустрічі Владислава Олійника виходить Євген Писаренко. Ще за кілька хвилин замінюють і єдиного форварда команди Артема Співака. Його місце на полі займає Олександр Лаврик.

У таймі другому малюнок гри не змінюється — «Машівка» атакує, «Стандарт» відповідає контратаками. Кілька разів господарі можуть збільшити перевагу в рахунку, але удари Євгена Писаренка та Олександра Лаврика накриває воротар. Біля протилежних воріт упевнено захищає свою рамку Вадим Шовковий. Він двічі рятує ситуацію у стовідсоткових моментах для взяття воріт. Але і він не може впоратися після прямого удару зі штрафного метрів із двадцяти. Круглий пролітає крізь стінку і завмирає у сітці воріт: 2:1.

Почувши «запах крові», машівські футболісти кидаються рятувати матч. І мають кілька шансів для того, аби зрівняти рахунок. Тренер «Стандарта» намагається збити темп гри і робить ще кілька замін: Дмитро Киричок змінює Сергія Соломашенка, а Віктор Радчич — Ігоря Дігтяря.

Розв’язка гри настає вже у додатковий час: «Стандарт» укотре втікає в контратаку, проходить триходівка Суботін-Писаренко-Лаврик і останній ударом з кількох метрів приносить «Стандарту» першу перемогу: 3:1! Це не лише дебютна перемога у цьому сезоні. Новосанжарська команда не знала смаку виграшу із сезону 2014/2015!

Не підвели у цьому турі і юніори, які перемогли своїх машівських однолітків із рахунком 2:0. У складі новосанжарців відзначилися голами Андрій Столярчук та Едуард Гасанов.
Наступний свій матч «Стандарт» проведе 8‑го травня. На виїзді новосанжарська команда зустрінеться із «Козельщиною».


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. дедон / 7 травня 2016, 13:01
Красавці.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації