Вхід | Реєстрація

ФК «Кобеляки» — «Колос» — 0:0

ФК «Кобеляки» — «Колос» — 0:0

Із таким рахунком завершилось довгоочікуване дербі між цими командами.

Нагадаємо, що цього року Кобеляцький район представлений у першості Полтавської області одразу двома колективами. Обидва вони змагаються у першій лізі та ще й в одній групі.

ФК «Кобеляки» створений за ініціативи міського голови Олександра Копельця. Колектив укомплектований колишніми «колосянами». Також за «кобелячан» виступають три легіонери з Кременчука і один із Полтави. Підготовкою спортсменів до ігор займається тренер місцевої спортивної школи Віктор Білорибець.

Районна команда «Колос» після гіркого досвіду, отриманого в минулому сезоні у вищій лізі, повернулась у звичний для себе чемпіонат. Її наставник і тренер Віталій Детюк компенсував кадрові втрати за рахунок футболістів із сільських команд та вихованців спортивної школи. Також у ряди «Колоса» повернулись Євген Безуглий, Олександр Колінько і Дмитро Зайцев.

Уболівальники, які слідкують за розвитком районного футболу, пам’ятають, що на початку 2000-х Олександр Копелець, будучи головою РДА, уже заявляв на обласний турнір колектив із назвою ФК «Кобеляки». Тоді команда відіграла одне коло.

Про матч між ФК «Кобеляки» та «Колосом» говорили задовго до його проведення. Футбольні критики стверджували, що, зважаючи на відносини між Детюком і Копельцем, це буде не стільки протистояння команд, як їх керівників. До речі, цей матч заслуговує на звання найбільш відвідуваного уболівальниками. Як не сумно визнавати, але кобеляцький глядач звик, що, здебільшого, його районна команда поступається на своєму полі гостям. Тому і не надто волів бачити чергові поразки «колосян». Та цього разу за перемогу боролись одразу два місцевих колективи. Тож підтримати спортсменів і пересвідчитись, хто з них кращий, зібралось близько півтисячі вболівальників.  Хоча дехто стверджував, що їх кількість сягала тисячі.

Відзначимо, що з недавнього часу на матчах районної команди присутня навіть голова адміністрації Таміла Шевченко. Цього разу на гру зібрались навіть її заступники.
Матч між командами проходив у рамках ІІ-го туру першості Полтавської області. Згідно розкладу ігор, ФК «Кобеляки» приймав на своєму полі «Колос». Матч обслуговувала бригада кременчуцьких арбітрів.

Критики пророкували запеклий двобій із кількома забитими м’ячами, першість у якому віддавали підопічним Білорибця. Справді, гравці ФК «Кобеляки» протягом обох сорокап’ятихвилинок часто йшли в атаку, пресингували опонентів і з різних дистанцій намагались пробити по воротах. Це їм неодноразово вдавалось. «Колосянам» не залишалось нічого іншого, як тримати оборону. У більшості випадків вони переводили гру в центр футбольного майданчика. Хоча поодинокі атаки гравці «Колоса» все ж проводили.
По завершенню матчу всі присутні визнали, що Фортуна цього дня була на боці «колосян». Двічі від поразки їх рятували штанга і поперечина. Також належне треба віддати голкіперу «Колоса» озерянину Ярославу Соловйову, який дотягувався до м’яча з усіх можливих позицій, виходив віч-на-віч із суперниками і… майже щоразу рятував ворота.
Та повернемось до самої гри. Уже на початку першого тайму футболісти ФК «Кобеляки» перевірили на міцність голкіпера суперників. Євген Розка, зміщуючись із правого флангу в центр, приблизно з 20 метрів віддав передачу у воротарський майданчик на Олександра Міславського. Олександр пробив по центру, але Соловйов у стрибку спіймав м’яч.
Згодом «кобелячани» організували чергову атаку. Гравець ФК «Кобеляки» стрімко пройшов правим флангом і ввірвався у штрафний майданчик. Щоб завадити виконати удар, йому назустріч вибіг голкіпер «колосян». М’яч біля порожніх воріт перейшов до іншого «кобелячанина» Антона Кухти, якому не дав реалізувати момент ветеран «Колоса» Олександр Колінько.

Далі все той же Кухта в контратаці, прийнявши пас у центрі поля, стрімко рвонув до воріт «колосян». Антона наздогнав Сергій Краснощік і завадив розрахувати удар. Тому Кухті довелось пробити прямо в голкіпера. Ярослав Соловйов також не розгубився і вибив м’яч на кутовий.

У одному з моментів гравець ФК «Кобеляки» Вадим Таранушич, перебуваючи у штрафному майданчику суперників, отримав пас і наблизився впритул до воріт, але з кількох метрів влучив у ліву штангу.

Цей же гравець у другій половині матчу в атаці зі штрафної лінії поцілив у поперечину.

У іншому гострому моменті не вдалося відкрити рахунок Олександру Міславському. «Кобелячанин» Роман Солошенко подав кутовий. Голкіпер, вистрибнувши на м’яч, не зумів втримати його. І Міславський, який знаходився поряд із Соловйовим, у падінні вдарив вище воріт.

Щоправда, Олександр Міславський таки забив один м’яч, але арбітр зафіксував положення поза грою, не зарахувавши гол.

Потім було ще кілька моментів, але зі своїми обов’язками справлявся Соловйов.

У «колосян», як уже зазначалось, моментів було значно менше. Жоден із них не приніс бажаного результату.

Отож, фінальний свисток головного арбітра зафіксував нульову нічию.

Зустріч між юнацькими складами ФК «Кобеляки» та «Колоса» завершилась із рахунком 1:1.
У інших матчах другого туру чемпіонату Полтавської області з футболу серед команд першої ліги групи Б зафіксовані такі результати: ФК «Карлівка» — ФК «Козельщина» 4:2 (молодь 14:0), «Вікторія» (Первозванівка) — «Псьол» (Гадяч) 4:1 (молодь 3:0), «Стандарт» (Нові Санжари) — ФК «Машівка» 3:1 (молодь 2:0).

 

Коротко про районний футбол

30 квітня зіграно матчі-відповіді 1/16 розіграшу Кубка Кобеляцького району з футболу, де зафіксовані такі результати: «Урожай» (Мідянівка) — «Водник» (Вільховатка) 5:1, «Лан» (Шенгури) — «Колос» (Павлівка) +:-, «Спартак» (Рибалки) — «Оріль» (Канави) +:-, «Озера» — «Спарта» (Лутовинівка) 0:2, «Маяк» (Орлик) — «Сокіл» (Білики) 3:4, «Радянське» — «Червоні Квіти» 2:2, «Кірове» — «Котовське» 2:3.

 

Анонс

7 травня розпочинаються ігри чемпіонату та першості Кобеляцької РО ВФСТ «Колос». У І лізі зустрічатимуться команди: «Лан» (Шенгури) — «Локомотив» (Бутенки), «Дашківка» — «Червоні Квіти», «Котовське» — «Сокіл» (Білики), «Прапор» (Підгора) — «Іванівка», «Добробут» (Озера) — «Урожай» (Мідянівка), «Дрижина» (Др. Гребля) — «Спарта» (Лутовинівка).

ІІ ліга: «Водник» (Вільховатка) — «Радянське», «Маяк» (Орлик) — «Дніпро» (Світлогірське), «Колос» (Павлівка) — «Спартак» (Рибалки), «Оріль» (Канави) — «Кірове», «Стріла» (Сухинівка) — «Бродщина».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 травня 2016, 16:19 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. крендель / 9 травня 2016, 09:48
Дрижани-маладца,Ваха правильний дядько
2. ворскла 911 / 10 травня 2016, 10:05
Я чув, що Дрижани в цьому році повинні заявитись на кубок області. Хоч якась команда достойно представить Кобеляччину.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації