Вхід | Реєстрація

Школярі прибирали за дорослими

Школярі прибирали за дорослими

Третій рік поспіль заклади освіти Царичанського району беруть участь в акції «Зробимо Україну чистою».

Понад 1300 працівників освіти та учнів підтримали ініціативу всеукраїнської громадської організації. Було впорядковано 14 гектарів прилеглих шкільних територій, ліквідовано 18 стихійних сміттєзвалищ загальною площею близько гектара, висаджено понад 130 дерев та кущів, прибрано 6 кілометрів прибережної зони річки Оріль. Учні шкіл району впорядкували меморіали та пам’ятники загиблим воїнам. Також у школах району відбулися конкурси малюнків до Дня Землі, екологічні конференції.

«Зробимо Україну чистою» —  щорічна одноденна всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання засмічених земельних зон та місць громадського відпочинку. Мета акції — привернути увагу та змінити ставлення громадян України до життєвого простору (довкілля), прищепити потребу не смітити, підтримувати чистоту та піклуватися про навколишнє середовище.

У межах акції у Царичанській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено загальношкільну побудову «Не забувай ні на хвилину свого призначення, людино»; здійснено інформаційно-просвітницькі заходи для роз’яснення державної екологічної політики; була проведена година спілкування «Весна прийшла, землі радість принесла», інформаційне забезпечення на тему «Чим живеш, зелений світе»; організовано виступ агітбригади «Вимітайлик» для учнів 3–4 класів на тему: «Цікава екологія»

У Могилівській ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено екологічний ярмарок та квест, а в Царичанській ЗОШ І-ІІ ступенів у квітні традиційно триває місячник екологічного виховання «Пробач мені, моя Земле», у ході якого відбувся конкурс екологічних плакатів «Україна — рідна земля», конкурс малюнків «Збережемо нашу Землю зеленою!»

Працівники комунального позашкільного навчального закладу «Станція юних натуралістів» очистили від сміття прибережну зону річки Орелі протяжністю 300 метрів.

Найактивнішими учасниками акції «Зробимо Україну чистою» були колективи Царичанської, Ляшківської, Китайгородської, Бабайківської,  Прядівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Могилівської, Лисківської, Юр’ївської, Царичанської ЗОШ І-ІІ ступенів.

Звертаємося до всіх мешканців Царичанського району! У нашій країні існує суттєва проблема зі сміттям, серед якого найбільше пластику. Тому будьте відповідальними, не смітіть, використовуйте екологічні альтернативи. Разом ми зробимо Україну та рідне Приорілля чистими!


Автор: Людмила Тарасенко, методист Царичанської станції юних натуралістів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 травня 2016, 10:11 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації