Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах відкрили районний Краєзнавчий музей

У Нових Санжарах відкрили районний Краєзнавчий музей

6 травня в Нових Санжарах відбулася знакова подія в житті району - урочисте відкриття районного Краєзнавчого музею. Розділити радість з новосанжарцями та оглянути першу експозицію завітали голова райдержадміністрації Сергій Бульбаха, голова районної ради Геннадій Супрун, народний депутат Андрій Река, начальник відділу освіти Олександр Кульчинський, голова ради ветеранів Володимир Сальний, представники ветеранської організації, директор та педколектив Новосанжарського НВК, шкільна молодь, громадськість селища. Гості привітали присутніх  з визначною подією, пообіцяли допомогу в подальшому розширенні експозиції, адже сьогодні відкрито лише першу кімнату, та збільшенні території музею, надали багато корисних порад працівникам культури, відповідальним за оформлення та наповнення закладу, збереження його фондів.

Зберігач фондів Тамара Патієва, у свою чергу, подякувала керівникам району за допомогу та підтримку у відновленні закладу, попрохала сприяння громади Новосанжарщини у наданні експонатів для музею, а також провела першу цікаву екскурсію.

За словами Сергія Бульбахи, Краєзнавчий музей необхідний для культурного та освітнього розвитку новосанжарців, тому, не зважаючи на фінансову скруту, районна влада знайшла можливість завершити ремонт кількох приміщень і відкрити музей. «Але роботи ще багато, будемо продовжувати», - зауважив Сергій Володимирович.

Андрій Река наголосив, що історія нашого краю, нашої країни потрібна, перш за все, молоді, адже дідусі, бабусі можуть розповісти про події бодай столітньої давнини, а в книгах і музеях діти можуть доторкнутися до сивої давнини, тому цей заклад відкривався, в першу чергу, для юних новосанжарців.


Автор: Новосанжарська райдержадміністрація


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook


1. НЕчуй / 10 травня 2016, 15:04
Чим ви славетне панство хизуєтесь. Що ви хоч зробили щоб Музей у районі був такий яким його планували створити?
2. Вредний з Кунцево / 10 травня 2016, 16:42
А гранати із зони АТО у вашому музеї вже є, чи Петько Жаботинський зажав?
3. Гість / 10 травня 2016, 19:42
А що Білик,цей комуністичний перевертень,який керував довго апаратом,вказівки спускав на низи,отримав пенсію за свою діяльність,а потім заявив,що він ненавидів все життя Леніна.Вони з нардепом комуністом висмоктали все у при тому житті,заробили собі посади,устроіли дітей,використовуючи партбілет,а тепер націоналістами рапотово стали.Перших люструвати треба було,вони довели державу до зубожіння та і район
4. макар / 10 травня 2016, 19:45
правильно,що положили коров,ячі роги,діти хоть там побачать вимираюче молочне поголів,я.А то не знатимуть скоро,що таке і корова.
5. історик / 10 травня 2016, 20:17
далеко йому ще до музею,як і цим керівникам до керівників
6. Седой / 10 травня 2016, 21:46
а есть стенд с коммунистическим прошлым Реки?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації