Вхід | Реєстрація

Утеплюйте будинок влітку, оскільки взимку не буде чим платити за газ

Утеплюйте будинок влітку, оскільки взимку не буде чим платити за газ

До минулорічного підняття ціни на газ я особливо і не замислювався з приводу утеплення будинку. У моєму розумінні утеплення полягало в заміні дерев’яних вікон на більш герметичні металопластикові та дверей, які постійно розсихалися від погоди, на металеві. Ну і, звичайно, вершиною утеплення для мене був дров’яний котел. Що там говорити, коли ліс знаходиться недалеко від будинку і сухої деревини, яка лежить під ногами, там вистачало. Та ще й ніхто з контролюючих служб у нього особливо не навідується.

Але потім все змінилося, коли я почув, скільки буде коштувати кубометр газу. Різко виявилось, що в лісового масиву завжди був власник і він може оштрафувати за дрова. Навіть ті, що давно трухнуть на землі. Мало того, навіть до кримінальної відповідальності можуть притягти. Отож, мені не залишалось нічого іншого, як підійти до питання утеплення будинку всерйоз. Тим паче, що "турботливі" посадовці попередили, мовляв, це лише перше подорожчання і ціна на газ підніматиметься й далі, аж доки блакитне паливо буде коштувати стільки, скільки й у Європі.

Тут я й розгубився. Благо, що під рукою був комп’ютер і я набрав у пошуковій системі слово "утеплення". Мені викинуло перелік різних сайтів і я зайшов на https://tsegla.com.ua. Зізнатись відверто, назва сподобалась. Спеціалісти цього сайту порадили мені використати утеплювач Ізовер Профі. При цьому пояснили, що це найтепліший рулон спеціальної теплоізоляції, який виготовляється із мінеральної вати на основі скловолокна. І має посилену пружність. А завдяки низькій теплопровідності утеплювача забезпечується максимальне збереження тепла. Його активно використовують при будівництві будь-яких конструкцій в якості тепло і звукоізоляції.

Прислухавшись до рекомендацій, я зупинився на цьому утеплювачі. Хоча до розмови зі спеціалістом планував утеплювати будинок пінопластом. Та потім кількість переваг виявилась на боці мінеральної вати.

Якщо порівнювати ці матеріали у здатності зберігати тепло, то вони приблизно рівні. По ціні, звичайно, вигідніше придбавати пінопласт. Та не будемо забувати про таке явище як паропроникність. Оскільки мій будинок збудований із газобетону, то я зупинився на мінваті.   
І хочу вам сказати, що не пошкодував про свій вибір. Оскільки відтепер я використовую вдвічі менше блакитного палива. Щоправда, для цього довелось утеплити і стіни, і горище.
Тож, якщо ви задумали придбати дороговартісний дров’яний котел, подумайте, можливо, раціональніше буде провести утеплення будинку?


Автор: Євген Олександров
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2016, 01:56 | Полтавщина | Суспільство
1. рабинович / 14 травня 2016, 11:53
ну да конечно,всё равно за повышающимися тарифами вы не успеете
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації