Вхід | Реєстрація

Фінал чемпіонату Полтавської області з шашок

Фінал чемпіонату Полтавської області з шашок

З 23 квітня по 8 травня в Полтаві проходила фінальна частина чемпіонату Полтавської області з шашок серед чоловіків та жінок.

До чоловічого дивізіону потрапили три минулорічні призери цих змагань, три учасники цьогорічного особисто-командного кубку і ще троє з півфіналу області. Одного учасника запропонувала обласна федерація шашок. Тому у фінальній частині змагались найсильніші шашкісти області, які в одноколовому турнірі розігрували звання чемпіона та право захищати Полтавщину на всеукраїнських змаганнях. Склад учасників був одним із найсильніших за останні роки: майстри спорту Володимир Пересічанський та Юрій Верещака (Полтава), кандидати в майстри спорту Роман Котляр (Полтавський район), Андрій Лебедь, Микола Пересічанський, Юсуб Рудяга (усі Полтава), Георгій Горгола (селище Білики), першорозрядники Олег Зуйков (Полтавський район), Анатолій Остапченко (Козельщинський район) та Анатолій Нарізький (Диканський район).

Із перших турів лідерство захопили рейтинг-фаворити турніру Юрій Верещака, Роман Котляр та Володимир Пересічанський. Особливо вражала гра ветерана Юрія Верещаки, який в п’яти турах набрав максимальну кількість очок — 10. Однак стати переможцем йому не вдалося. У очному протистоянні з Романом Котляром він поступився. У підсумку Верещака посів 2 місце із результатом 14 очок. А переможцем став його останній суперник Роман Котляр, який набрав 17 очок. Замкнув трійку Володимир Пересічанський.

Георгій Горгола став п’ятим.

У жіночому турнірі брали участь 6 учасниць. Перше місце посіла Антоніна Подробаха (Решетилівський район) — 9 очок з 10, другою була Єлизавета Кліменко (Полтава) — 8 очок і третьою стала Наталія Одарченко (Полтава) — 7 очок.

Успішно провела ці змагання суддівська бригада у складі Олександра Передерія (головний суддя) та Івана Кузьмінського (головний секретар).


Автор: Кобеляцька РО ВФСТ «Колос»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2016, 16:18 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації