Вхід | Реєстрація

На схід відвезли 570 пасок

На схід відвезли 570 пасок

Напередодні Великодня волонтери районного штабу побували в зоні проведення АТО.
Цього разу їх поїздка тривала три дні. За цей час вони встигли проїхати 1400 кілометрів та побувати на крайніх опорних точках дислокації Збройних Сил України.

Волонтер Світлана Сергійко розповіла, що про свої плани щодо поїздки вони повідомляли за тиждень. У акції «Збери пасхальний кошик солдату» взяли участь жителі кількох сільських рад, учні шкіл міста й району та місцеві приватні підприємці.

— Продукти для військових збирали мешканці Лучківської та Вільховатської сільських рад, Перегонівки і Гарбузівки, — говорить волонтер. — Хочу подякувати голові РДА Тамілі Шевченко та начальнику відділу освіти Наталії Коваль. За їх сприяння до акції долучились відділ культури, дитяча музична школа, школа-інтернат, районна станція туристів та 18 шкіл міста й району. Колектив СФГ «Шанс» передав 5 тисяч гривень, за які були придбані каремати, тактичні рукавиці, набір ключів та полум’ягасники. Микола Андрієнко, директор СБК «Радянський», виділив 1800 гривень для придбання запчастин до авто.

Житель Чкалового Микола Єгоренко передав порося, з якої кобелячани Олег і Олена Лаврики приготували для військових ковбаси та буженину. Білицька спілка учасників АТО (голова Михайло Лівіцький) передала 50 пасок. Також колишні військові домовились із керівництвом «Сільських традицій» і ті виділили порося, з якого було приготовано різні м’ясні страви. Керівництво агрофірми «Добробут» надало по три мішки борошна і цукру та 30 літрів олії. Продуктами допомагали Наталія Калюжна, Світлана Коломієць, Василь Шабельник, Юрій Срібний, Леонід Калакуцький. Працівники Кобеляцького хлібзаводу (директор Надія Тихоненко) спекли 270 пасок. Ще 130 передав ліцей. Усього ж на схід відвезли 570 пасок та 600 яєць. На прохання солдатів були придбані біноклі, тактичні очки, рації, ліхтарі, дощовики, приціл. Волонтери з Харкова Дмитро Михайленко і Андрій Крохмальов передали 50 блоків цигарок, дві 4-місні палатки і два спальники та знеболюючі таблетки.

— Мікроавтобус для поїздки надав Олександр Войт, — каже Світлана. — Пальним нас забезпечили фонд «Захисти Вітчизну», Олексій Малєка, Віталій Дорошенко, Вадим Шийка та Олександр Попруга. На схід відправились Антон Кулечка, Сергій Буйнецький (водії), Юлія Гамаль і я. Усього встигли об’їхати 16 населених пунктів та провідати 18 жителів району. Спершу планували, що маршрут буде довший, але в Артемівську наш автомобіль вийшов із ладу: лопнула рульова тяга. Завдяки допомозі військовим 54‑ї рембригади ми продовжили поїздку, але, враховуючи стан дорожнього покриття, не змогли заїхати ще в шість точок.
Від імені військових і від себе особисто волонтер подякувала всім жителям району, хто долучився до збору гуманітарки.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 травня 2016, 10:12 | Кобеляки | Суспільство
1. гість / 15 травня 2016, 12:16
Коли б після куштування вояками м"яса з "сільських традицій" не почалася чергова хвиля мобілізації.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації