Вхід | Реєстрація

Конкурс «Пластикові скарби»

Конкурс «Пластикові скарби»

У рамках проекту «Реформа управління на сході України», що виконується компанією GIS за дорученням уряду Німеччини для демонстрації переваг роздільного збору сміття за згоди Новосанжарської районної державної адміністрації та відділу освіти в навчальних закладах проведено конкурс «Пластикові скарби».

Для участі були визначені сім навчальних закладів, а це Новосанжарський та Полузірський НВК, Малоперещепинська, Нехворощанська, Малокобелячківська загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів та Зачепилівська й Лелюхівська загальноосвітні школи І-ІІ ступенів. Конкурс проводився всередині обраних шкіл. Кожна з обраних шкіл, відповідно до вимог конкурсу, створила по три команди й у період з 01.04 по 21.04.2016 року збирала пластикові пляшки різних розмірів.

У цей період працівниками громадської організації «Еколтава» були проведені цікаві лекції з приводу поводження з відходами й мали ігровий характер та включали перегляд освітніх мультфільмів.

У ході участі в конкурсі учнями навчальних закладів зібрано 1356  кг пластикових пляшок. Зокрема, Нехворощанська ЗОШ І-ІІІ ступенів – 146  кг, Зачепилівська ЗОШ І-ІІ ступенів імені Бориса Олійника – 116  кг, Новосанжарський НВК – 317  кг, Малокобелячківська ЗОШ І-ІІІ ступенів – 220  кг, Лелюхівська ЗОШ І-ІІ ступенів – 132  кг, Малоперещепинська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені М. А. Климиенка – 210  кг, Полузірський НВК – 215  кг.

Кожна команда отримала кошти відповідно до сертифіката виданого під час зважування, з розрахунку 5,00 грн за 1  кг сировини та нагороджена цінними подарунками за перше, друге та трєті місця в кожній залученій школі, які вручав представник проекту Вольфганг Хютцен.

Учні шкіл району були учасниками екологічного фестивалю, який відбувся в ЦКД 28 квітня 2016 року, де було підбито підсумки конкурсу «Пластикові скарби». Подяки РДА отримали першокласник Малокобелячківської школи Артем Бабенко, який зібрав 35  кг та учень 9 класу Малоперещепинської школи Юрій Григор’єв, який зібрав 73  кг пластикових пляшок.

Зібравши пластик, що розкладається 200 років, діти сприяли збереженню біорізноманіття, як основи підтримки життя на Землі.


Автор: М. Бондарчук, Директор СЮН


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2016, 17:35 | Нові Cанжари | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації