Вхід | Реєстрація

Такий щемкий останній дзвоник

Такий щемкий останній дзвоник

Кінець травня — пора останніх шкільних дзвоників і випускних вечорів. 2015–2016 навчальний рік у Царичанському районі ознаменувався випуском 139 одинадцятикласників. Найбільше випускників, 52, — у Царичанській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

27 травня на подвір’ї перед школою було гамірно і велелюдно вже до 8‑ї години ранку. Останній раз учні двох 11‑х класів одягли шкільну форму, приймали вітання, танцювали шкільний вальс. Останній раз випускник Олександр Хорольський тримав шкільний дзвінок. У його руках разом з першокласницею Мар’яною Назаренко востаннє щемко задзвенів дзвінок перед усією шкільною громадою.

На святковому заході були і вітальні слова гостей, і грамоти та подяки найактивнішим, найрозумнішим і талановитим учням, нагородження вчителів, представників батьківського комітету, вітання від найменших школяриків, хвилина мовчання, на якій вшанували пам’ять тих, хто загинув у боротьбі за краще майбутнє, передача факела знань наступним випускникам, вручення квітів учителям. Найбільш хвилюючим моментом на святі було вручення атестатів про середню освіту. Їх вручали випускникам голова райдержадміністрації Сергій Турський та голова райради Світлана Горбачова. Не залишилася Царичанська школа без приємних сюрпризів. Присутній на заході депутат обласної ради Гошгар Аладдін-огли Мухтаров, побажавши присутнім усіх гараздів, вручив директору школи Таїсії Рашевській сертифікат для придбання шкільних меблів. А Сергій Турський повідомив, що з початком канікул у Царичанській ЗОШ І-ІІІ ступенів розпочнеться запланований капітальний ремонт на загальну суму більш як 11 мільйонів гривень (близько 10 мільйонів виділено з обласного бюджету, один мільйон — з районного).

На наступний навчальний рік до школи прийдуть близько 80 першокласників.

Усього в районі налічується п’ять медалістів: один золотий (Максим Бреславець із Царичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів) та чотири срібних (троє учнів із Царичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів: Ірина Андрійченко, Валерія Пренко та Аліна Гаврик, та один — з Молодіжнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів).

 

«Красиві, юні, талановиті»

28 травня о 19:00 всю центральну площу Царичанки заполонила велелюдна громада. На випускний вечір 52 випускників прийшло подивитись мало не все селище. На імпровізованій сцені, розташованій на площі біля супермаркета «Брусничка», відбувалося святкове дійство. Треба відзначити, що з кожним роком саме проведення випускного вечора стає дедалі цікавішим і видовищнішим. Цього року дуже багато зусиль доклав батьківський комітет на чолі з Оксаною Ромашко, мамою випускника Антона Ромашка. На святково вбраній сцені постійно змінювалися яскраві картинки. Активну участь у концерті брали самі батьки. Вони і співали разом із своїми дорослими дітьми, і танцювали. А випускники, красиві і граціозні, виконували то вальс, то сучасні ритмічні композиції, то завзято танцювали разом з батьками. Усі випускники отримали із рук класних керівників імпровізовану премію «Оскар». Одна з класних керівників, Олена Гаража, оголошуючи преміантів, на адресу кожного говорила приємний коментар. Таке свято юнакам і дівчатам та їхнім батькам запам’ятається на все життя.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації