Вхід | Реєстрація

Підозрюваного у зґвалтуванні заарештували на 2 місяці

Підозрюваного у зґвалтуванні заарештували на 2 місяці

За останній місяць це вже другий подібний тяжкий злочин, що стався на теренах Кобеляцького району. Ймовірного злочинця кобеляцькі правоохоронці затримали менше ніж за добу.

Заява про злочин надійшла до Кобеляцького відділу поліції 27 травня. Із нею звернулася одна з жительок Кобеляцького району. Жінка розповіла, що її неповнолітню доньку зґвалтував невідомий чоловік. Він підібрав дівчинку на зупинці громадського транспорту, що посеред населеного пункту, розташованого на автотрасі Дніпропетровськ-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка. Проїхавши кілька кілометрів, цей, з дозволу сказати, чоловік, звернув у лісопосадку, де й зґвалтував свою жертву.

Одразу після отримання заяви розпочалися пошуки злочинця. І менше чим через добу поліцейські затримали підозрюваного. Ним виявився житель Магдалинівського району 1973 року народження. Це досить заможний чоловік, адже пересувався він на джипі 2014 року випуску. Начальник Кобеляцького відділу поліції Володимир Федан відзначив, що так швидко встановити особу ймовірного злочинця вдалося не в останню чергу завдяки камері відеоспостереження, що зафіксувала номери автомобіля.

29 травня Кобеляцький районний суд своїм рішенням заарештував підозрюваного на два місяці. Його помістили у Полтавський СІЗО. Щоправда, той одразу подав апеляцію на рішення Кобеляцького суду.

Володимир Федан закликав усіх батьків неповнолітніх дітей та просто небайдужих законослухняних людей бути максимально пильними. Він зазначив:

— Через Кобеляцький район проходить траса Р-52 із пожвавленим рухом транспорту. Досить часто неповнолітні користуються послугами попутних автомобілів. А ними, на жаль, можуть кермувати і потенційні злочинці, у тому числі і ґвалтівники. Шановні дорослі, будьте пильними, не відпускайте дітей в дорогу без супроводу. А якщо вже й виникла необхідність скористатися послугами попутного транспорту, намагайтеся одразу встановити особу водія або запам’ятати номери автомобіля. При цьому шофер повинен про це знати. Ці дії можуть зупинити потенційного злочинця.

Ми домовились із Володимиром Івановичем, що у наступному номері «ЕХО» начальник слідчого відділення Ольга Нежеренко розповість, як максимально убезпечити дитину від того, щоб вона не стала жертвою сексуального насилля. А також про те, як поводитися, коли злочин таки трапився.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 червня 2016, 15:38 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації