Вхід | Реєстрація

Дитсадок і школа — з новими вікнами і теплом

Дитсадок і школа — з новими вікнами і теплом

30 травня відбулося відкриття Могилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів і Прядівського дитсадка «Сонечко» після капітального ремонту, проведеного в рамках реалізації спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду — ІІІ».

Нагадаємо, що у Царичанському районі продовжується робота з реалізації Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду — ІІІ фаза», спрямований на підтримку сільських громад у вирішенні найважливіших потреб їх розвитку та поліпшення умов життя. Царичанська селищна рада, Могилівська, Ляшківська, Прядівська сільські ради висловили бажання працювати в рамках Проекту. У кожній громаді відбулися збори, на яких мешканців ознайомили з Проектом та умовами співпраці, обговорили проблемні питання і заходи для сталого розвитку села, селища та визначили пріоритетність їх вирішення.

На зборах відповідних громад вирішено провести енергозберігаючі заходи в Могилівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Прядівському дитсадку, Залеліївському ФАПі та встановити вуличне освітлення в центрі Царичанки із залученням альтернативних джерел освітлення (сонячні батареї).

І ось енергозберігаючі заходи в рамках Проекту ЄС/ПРООН у Могилеві і Прядівці завершились. Обидва капітальні ремонти (школа і дитячий садок) було здійснено за кошти Європейського Союзу та програми розвитку ООН в Україні, громадських організацій громад, Прядівської і Могилівської сільських рад, Царичанської районної ради і Дніпропетровської обласної ради.

На відкриття оновленої Могилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, де після капітального ремонту були повністю замінені старі вікна на металопластикові, зібралися шкільна громада, батьки учнів, місцеві жителі. Присутні чекали гостей з області і району.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Могилівської громади Валерій Дружко, який і представив гостей. До школи прибули голова обласної ради Гліб Пригунов, керівники району, координатор проекту Олексій Скворцов, помічник нардепа Олега Кришина Ігор Пилявець, депутат обласної ради Гошгар Аладдін-огли Мухтаров, голова громадської організації «Могилів» Могилівської сільської ради Валентина Гагаріна.

Голова обласної ради Гліб Пригунов, звернувшись до громади, відзначив, що спільні зусилля усіх сторін стосовно реалізації проекту будуть продовжуватися і надалі. Він подякував усім партнерам, а шкільним футболістам подарував футбольні м’ячі. Голова райдержадміністрації Сергій Турський повідомив, що на капітальний ремонт з заміною вікон було витрачено понад 750 тисяч гривень.

Далі керівники району вручили грамоти районної державної адміністрації та районної ради директору ПП «Будекспрес» Андрію Дубині, голові громадської організації Валентині Гагаріній, депутату районної ради Віктору Коновому, голові батьківського комітету Аллі Шкурацькій. Координатор проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду — ІІІ» у Дніпропетровській області Олексій Скворцов вручив сертифікат про завершення робіт Валентині Гагаріній і разом з ученицями школи перерізав символічну стрічку. Усі присутні зайшли до приміщення школи. Делегація на чолі з Глібом Пригуновим оглянула декілька класів, поцікавилася у третьокласників, чи стало їм тепліше в класі після ремонту? І отримав схвальну відповідь. Після розмови усі присутні разом з дітьми сфотографувалися.

 

«Сьогодні є привід у нас порадіти! Новий дитсадок — наше спільне бажання»

Об 11:00 на подвір’ї дитсадка «Сонечко» у Прядівці громада вже чекала на гостей. У селі — свято: після капітального ремонту в рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду — ІІІ» відкрився дитячий садок, одночасно і започаткувалася ще одна група — ясельна молодша. Усього в дитсадку на сьогодні виховується 45 малят.

У своєму вітальному слові голова обласної ради порадів, що у Прядівці народжуються діти і є тенденція до збільшення народжуваності. Від імені делегації Гліб Пригунов вручив дітям великий кошик, наповнений цукерками. Голова районної ради Світлана Горбачова відмітила, що активність громад у Царичанському районі зростає. Вона висловила надію щодо зростання кількості маленьких вихованців у майбутньому.

На святковому заході вручили грамоти великій кількості людей, причетних до капітального ремонту, надавали слово для виступу присутнім, бажали громаді Прядівки не зупинятися на досягнутому. Працівники дитячого садка «Сонечко» разом зі своїми маленькими вихованцями підготували для присутніх велику концерту програму. У своєму виступі завідуюча дошкільної установи Ольга Чернявська повідомила про те, що мрія колективу дитсадка збулася. Але після здійснення будь-якого бажання завжди хочеться чогось більшого. Ольга Володимирівна виразила сподівання, що спільними зусиллями бюджетів усіх рівнів у майбутньому в «Сонечку» з’являться нові меблі, виросте дитяче ігрове містечко. Наприкінці заходу почесних гостей запросили до приміщення дитсадка. Гості залишилися задоволеними охайними кімнатами, яскравими куточками та якісно зробленим ремонтом.

Співпраця в рамках Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду — ІІІ фаза» триває. На черзі — роботи з капітального ремонту Залеліївського ФАПу.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації