Вхід | Реєстрація

«Чорні соколи» перемагають

«Чорні соколи» перемагають

Нещодавно на стадіоні «Діброва» між командами загальноосвітніх шкіл відбувся районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово‑патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), яка проходить щорічно.

На офіційне відкриття гри вишикувалися 16 команд. Виступ ансамблю барабанщиць, вихованців БДЮТу, налаштував усіх на урочистий лад. Учасників привітали головний суддя гри Олександр Мартинець, директор БДЮТу Валентина Сергієнко, старійшина козацького руху на Приоріллі Дмитро Дубінін та історик-краєзнавець Анатолій Білокінь.

Свої здібності, знання і вміння учасники могли продемонструвати в 11 видах змагань. Підготовка роїв загальноосвітніх шкіл І-ІІІ та І-ІІ ступенів оцінювалася окремо. Найбільше балів за ройові атрибути, оздоблення свого куреня отримали команди Ляшківки та Лисківки. Найкращі результати в змаганнях зі стройової підготовки продемонстрували ляшківські та бабайківські джури. У наданні першої долікарської допомоги відзначилися рої Бабайківки і Рудки.Найкраще знання історії козацтва (конкурс «Відун») показали ляшківчани, могиляни і цибульківчани. У кашоварінні досить складно було визначити кращих. Відзначилися рої Китайгородської, Преображенської та Могилівської І-ІІ ступенів шкіл

Цікавим було представлення козацьких роїв у гумористичному тоні, виступ царичанської команди ( школа І-ІІІ ступенів) у  конкурсі «Ватра». Не відставали від Царичанки і Рудка з Цибульківкою. Дуже порадував усіх виступ танцювального колективу «Могилівські козачата» (школа І-ІІ ступенів).

У конкурсі «Європейський альянс» гідно себе показали команди Бабайківської, Могилівської І-ІІІ ступенів та Могилівської І-ІІ ступенів загальноосвітніх шкіл. А кращий сценарій шкільного етапу гри «Джура» написала преображенська команда. Цікавим було змагання зі стрільби. Учасники продемонстрували високий рівень підготовки. Із 50‑и можливих балів Володимир Косолапов вибив 46, Олександр Тогобіцький — 44 (ляшківський рій), Дмитро Марченко — 42 (Могилівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Віталій Непомнящий — 41 (Михайлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів).
За кількістю набраних балів серед загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів перемогу здобув «Чорний сокіл» (Ляшківська ЗОШ І-ІІІ ступенів); бабайківська команда «Бабаї» — 2 місце; третю сходинку розділили між собою царичанські «Козаки» та китайгородські «Соколи». Серед шкіл І-ІІ ступенів перемога була за рудківським роєм. Другу сходинку посіла могилівська команда, третю розділили Царичанка і Лисківка.

Добре потрудилися команди, тож і апетит був відмінний, бо пахощі від польової каші розповсюджувалися по всій Діброві. Закінчилася гра «Сокіл» («Джура»), підвели підсумки, нагородили переможців. Чим корисні для дітей такі масштабні заходи? Всеукраїнська дитячо-юнацька військово‑патріотична гра охоплює майже всі напрямки, потрібні майбутнім захисникам своєї держави. Це і пропаганда здорового способу життя, і відродження моральних та культурних цінностей, організація дозвілля дітей.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 червня 2016, 12:47 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації