Вхід | Реєстрація

Земельний конфлікт урегульовано

Земельний конфлікт урегульовано

Сварку, що виникла між землевласниками, котрі обробляють сусідні паї, вдалося вирішити завдяки замірам спеціалістів‑землевпорядників.

У попередніх номерах тижневика «ЕХО» кореспонденти описували ситуацію, яка виникла між жителями Бутенківської сільської ради. 17 травня на земельну ділянку до мешканця села Колодяжне Валерія Колодяжного заїхав трактор і скультивував частину посіву соняшника. Сільськогосподарська техніка працювала за вказівкою бутенківця Павла Гунжеля. Гунжель стверджував, що є орендарем сусіднього з Колодяжним паю. Він орендує землю в Марини Руських. Зі слів Гунжеля, 5 травня Руських викликала на поле представника земельної організації, щоб той перевірив відповідність межових знаків. Коли межу встановлювали, на поле запросили і Валерія Колодяжного. Гунжель пояснив йому, що, згідно висновків експерта, Колодяжні приплюсували до своєї землі 2,7 гектара з паю Марини Руських. Та чоловік не погодився із замірами представника земельної організації. Після того, як був скультивований соняшник, Валерій Колодяжний написав заяву в поліцію та звернувся до Полтавської регіональної філії Центру державного земельного кадастру. Спеціалісти Центру переміряли ввесь масив, відзняли лісосмугу та насип. Після чого зробили свій висновок. Пояснює працівник Центру ДЗК:

— Попередня земельна організація, до якої зверталась Марина Руських, установила межі з похибкою у 18 метрів. Помилка сталась через те, що вони не врахували розташування інших ділянок. Ми наклали ділянки на карту у відповідності до знімків, які зробили на місцевості. Тобто, відповідно до фактичного розташування об’єктів. Потім із точок, з яких проводили зйомки, винесли межі з точністю до 1 сантиметра. Так, Колодяжні змістились у межі. Та це не їх провина, оскільки люди обробляли землю у відповідності до межових знаків, які встановив Інститут землеустрою.

Валерій Колодяжний, у свою чергу, повідомив, що Гунжель виорав зайвих 43 сотих їхнього паю. Чоловік говорить, що більше 10 років вони користувались землею згідно з технічною документацією, а, відповідно до проведених замірів, доведеться змінювати межі ще трьох сусідніх паїв.

Отож, завдяки висновкам експертів земельної організації, конфлікт між сусідами-землевласниками вирішився досить швидко.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 червня 2016, 13:53 | Кобеляки | Суспільство
1. читач / 11 червня 2016, 14:28
Очередна победа Павла Александровича.Знай наших,Костович знай свою межу.Правда завжди побідить кривду.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації