Вхід | Реєстрація

Дотримання Правил дорожнього руху ніхто не відміняв

Дотримання Правил дорожнього руху ніхто не відміняв

За травень 2016 року у Царичанському районі скоїлося 7 дорожньо-транспортних пригод. Травмовано 4 людини.

4 травня водій автомобіля ВАЗ близько 11:00 на дорозі Царичанка — Рудка, відволікшись від керування автівкою, виїхав за межі проїзної частини та наїхав на дерево. Причина — задрімав за рулем. Під час аварії водій завдав собі значних тілесних ушкоджень.

17 травня у районному центрі перед супермаркетом «Брусничка» зіткнулися два велосипедисти. Це сталося близько 16:00. Одним із учасників зіткнення був підліток 13 років. Хотілося б зупинитися більш детально на цій пригоді.

ДТП — це подія, що відбувається під час руху транспортного засобу, внаслідок якої травмуються і гинуть люди або завдаються матеріальні збитки. Велосипед — це транспортний засіб, що приводиться в рух мускульною силою людини, яка знаходиться на ньому. Згідно Правил дорожнього руху (ПДР), велосипедисти повинні виконувати Правила, як і інші учасники руху: водії, пішоходи. Під час зазначеної події жоден з учасників не залишився на місці ДТП та не повідомив до поліції.

Хотілося б нагадати батькам, що рухатися по дорозі на велосипеді дозволяється особам, що досягли 14 років. Попереду — три місяці літніх канікул. Звертаємось до батьків з проханням не допустити травмування їхніх дітей на дорозі. Нагадуємо, що пішоходи повинні рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках, тримаючись правого узбіччя. Якщо немає тротуарів, пішохідних доріжок, пішоходи можуть рухатися узбіччям, тримаючись якомога правіше, а в разі його відсутності — по краю проїзної частини назустріч руху транспортних засобів. Переходити проїзну частину слід на пішохідних переходах, а в разі їх відсутності — на перехрестях, по лінії тротуарів або узбіч. Що стосується мопедистів, то на мопеді дозволяється рухатися з 16‑річного віку. Обов’язково перебувати у застебнутому мотошоломі та мати посвідчення водія категорії А-1. При цьому мопед повинен бути зареєстрований у встановленому порядку в Міністерстві внутрішніх справ (МВС).

Причиною скоєння ДТП часто стає п’яний водій за кермом автомобіля. 29.05. 2016 о 12:00 годині дня в Китайгороді водій К., перебуваючи в нетверезому стані, керував автомобілем ВАЗ-2105 і зіткнувся з автомобілем «Форд». Після скоєного, з метою уникнути відповідальності, водій залишив місце ДТП, тим самим ще більше посиливши свою провину. Водія було знайдено та притягнуто до відповідальності.

За травень подібна дорожньо-транспортна пригода трапляється втретє. П’яниця чомусь сподівається на те, що в подальшому зможе обдурити поліцейських, стверджуючи, що вживав спиртні напої після ДТП. Але в даному випадку для нього настає відповідальність за ч. 4 ст. 130 КупаП. Санкцією цієї статті передбачається позбавлення права керування.

Досить часто до аварії призводить порушення швидкісного режиму. 19 травня о 18:30 у Прядівці водій К., молодого віку, керуючи автомобілем ВАЗ перевищив установлену швидкість і наїхав на мопедиста, що рухався попереду нього. У результаті наїзду дуже постраждав мопедист. Він перебуває в реанімації у лікарні міста Кам’янського.

Часто причиною ДТП стають розмови по телефону та написання смс-повідомлень.

Так, 25 травня о 10:00 у Царичанці, в районі Будинку культури, водій З. не помітив спереду автівку, бо говорив по телефону. У результаті зіткнувся з автомобілем, що рухався попереду у попутному напрямку і зупинився перед пішохідним переходом, щоб пропустити пішоходів. Обидва транспортні засоби зазнали механічних ушкоджень.

У червні, згідно розпорядження голови ОДА, на території області буде проводитись обстеження під’їзних шляхів до навчальних закладів, дитячих установ та місць відпочинку громадян (дитячі табори, бази відпочинку, пляжі). Ці заходи направлені на виявлення недоліків в утриманні вулично-дорожньої мережі та вжиття відповідних заходів на її покращення. Утримання доріг на території Царичанського району покладено на філію «Царичанський райавтодор» та голів сільських рад і територіальних громад.


Автор: Вадим Мазуркевич, інспектор Новомосковського відділу поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 червня 2016, 08:51 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації