Вхід | Реєстрація

Микола Скрильник: «Владу можна критикувати і контролювати, але не оббріхувати»

У Бутенківській сільраді виникла чергова неоднозначна ситуація.

Громадський активіст Павло Гунжель звернувся до правоохоронців із проханням перевірити законність проведення вуличного освітлення на території села Бережнівка. А сільський голова Микола Скрильник стверджує, що все відбулося в рамках чинного законодавства.

Спочатку до редакції зателефонував Павло Гунжель. І розповів, що сільська рада за кошти бюджету провела в Бережнівці вуличне освітлення. Це, за його словами, обійшлося платникам податків у 400 тисяч гривень. Але при цьому, як стверджує Гунжель, у сільській раді немає всіх необхідних документів для втілення у життя цього проекту. Окрім того, Павло Олександрович заявив, що існують фірми, які можуть виконати подібні роботи ледве не у два рази дешевше. А ще сказав, що нове вуличне освітлення в Бережнівці до цього часу не працює. Про все це Гунжель повідомив головне Управління нацполіції у Києві і попрохав провести перевірку. Він вважає, що в діях сільських посадовців можуть бути знаки злочину, передбаченого статтею 191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння шляхом зловживання службовим становищем».

Буквально наступного дня після повідомлення Гунжеля редакція зв’язалася із бутенківський сільським головою Миколою Скрильником. Ми поцікавилися ситуацією із вуличним освітленням у Бережнівці. Микола Володимирович одразу погодився зустрітись, поговорити на цю тему і пообіцяв надати всі документи, необхідні для здійснення цього проекту. А через деякий час він передзвонив і повідомив, що правоохоронці розпочали перевірку по заяві Гунжеля.

У вівторок 7 червня Скрильник приїхав у редакцію. Він продемонстрував оригінали документів: декларацію про початок будівельних робіт, договори із виконавцем Ігорем Проценком, титули, проекти, акти приймання робіт, вказав відповідальних за авторський і технічний нагляд. І прокоментував:

— Ми робимо все у відповідності із законодавством. І не лише тому, що нас контролюють такі, з дозволу сказати, «громадські діячі», як Гунжель. Зараз і вимоги часу такі. Це Павло Олександрович може не знати, що існує така установа як Держказначейство. І вони перевіряють кожну крапку і кому, дивляться, чи є всі необхідні документи. А вже потім наші гроші перераховуються на рахунки виконавців чи надавачів послуг. А я це знаю добре. Так було і з вуличним освітленням у Бережнівці. Загальна вартість цього проекту 2015 року становить 315 тисяч 468 гривень. Усе там законно. І перевірка, яку проведуть правоохоронці, лише підтвердить мої слова. І працює там все. Так, «загорілося» не одразу, як роботи закінчили і ми заплатили гроші. Та це є абсолютно нормальним явищем. Просто ще тривали бюрократичні процедури. Звичайно, Гунжель і цього не знає, тому що ніколи не займався подібною діяльністю. А якщо знає, то навмисне «роздмухує» скандал там, де його немає. Нехай це буде на його совісті. Узагалі ж, вважаю, що владу можна критикувати, необхідно контролювати. Але не оббріхувати, як це роблять громадські діячі. Тим більше, що спочатку наговорять та понаписують Бог знає що, а потім відмовляються від своїх слів.

Також Микола Скрильник повідомив, що у найближчих планах сільської ради будівництво водогону в Бутенках, ремонт адмінбудівлі, будівництво майданчика зі штучним покриттям. І резюмував:

— Надходження до бюджету становлять близько 220 відсотків. Гроші є. Так що, будемо ремонтувати, освітлювати, будувати. Вам і правоохоронцям поскаржаться і на це.
P. S. Кобеляцькою прокуратурою порушена кримінальна справа за фактом можливого розкрадання коштів при проведенні вуличного освітлення.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 червня 2016, 10:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації