Вхід | Реєстрація

Усіх працівників пологового відправили у відпустки

Усіх працівників пологового відправили у відпустки

Роботу пологового відділення призупинено, а новосанжарки впродовж червня народжуватимуть у перинатальному центрі Полтави.

Головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря пояснює, що це тимчасово, хоча від планів закрити відділення керівництво закладу не відмовляється.

Нагадаємо, що 19‑го травня на черговій сесії районної ради депутати відмовились закривати пологове відділення Новосанжарської ЦРЛ і більшістю проголосували проти такого рішення. Та вже за кілька днів після сесії з’явилась інформація, що відділення таки зупинило свою роботу. Але не через закриття, а тому, що усіх працівників пологового… відправили у відпустки.

Відповіді на питання, що ж відбувається у Новосанжарській ЦРЛ, ми, природно, відправилися шукати у головного лікаря закладу Ольги Гирі.

— У пологовому відділенні всього чотири акушерки. Одна з них пішла у декрет, інша їде на навчання. Ті дві, що залишаються, не можуть забезпечити цілодобового чергування. Тому ми прийняли рішення на місяць призупинити роботу пологового, а у головного управління прохати дозволу, щоб наші породіллі народжували у перинатальному центрі, — пояснила головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря. — На цей місяць ми відправили усіх працівників пологового у тарифні відпустки (у відпустки пішли 7 працівників: чотири санітарки, дві акушерки та лікар. — Авт.).

Через те, що відділення призупинило свою роботу, проблем із пологами новосанжарок не виникло. Так запевняють у медичному закладі. І демонструють наказ голови департаменту охорони здовров’я Віктора Лисака від 24 травня, яким новосанжаркам дозволяють народжувати у перинатальному центрі. Із 13‑ти породіль, які мали розродитися у червні, 8 уже успішно народили в Полтаві.

При цьому Ольга Гиря уточнює: мова йде не про закриття, а саме про призупинення роботи пологового відділення. У липні воно запрацює знову. От тільки чи надовго — невідомо. У закладі не залишають намірів закрити відділення і тим самим скоротити 12 ліжок, що допоможе ЦРЛ наблизитися до рекомендованого постановою Кабміну нормативу.

— У пологового відділення просто немає перспективи. 50 відсотків мешканок району останні два роки народжують у Полтаві. У нас цього року за підрахунками народиться не більше 100 немовлят. Тому перша причина імовірного закриття — зменшення кількості пологів і занадто високі витрати на відділення, у якого таке невелике навантаження, — пояснює Ольга Гиря. — Друга причина та, що у Полтавському перинатальному центрі є всі необхідні спеціалісти та обладнання для збереження життя і здоров’я як матері, так і немовляти. А хіба не це найдорожче?

При цьому головний лікар ЦРЛ підкреслює, що навіть у разі закриття відділення у закладі зможуть приймати екстрені пологи. Тут збережеться родова зала, буде черговий лікар-гінеколог. Просто основна кількість народжень відбуватиметься у Полтаві.
Нагадаємо, що, згідно рішення сесії від 19‑го травня, районна рада планує провести опитування громади району щодо закриття пологового відділення. Як саме його проводитимуть та кого запитуватимуть про перспективи народження у Полтаві — ми напишемо у наступних номерах тижневика.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 червня 2016, 16:48 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації