Вхід | Реєстрація

Анатолій Новописьменний став абсолютним чемпіоном світу

Анатолій Новописьменний став абсолютним чемпіоном світу

Поки що 19‑річний атлет із села Кірове переміг серед юніорів. Та його феноменальні природні дані і фантастична працелюбність дозволяють сподіватися, що через кілька років для нього не буде рівних і серед дорослих спортсменів, які займаються пауерліфтингом.

Пауерліфтинг — це силовий вид спорту, який популярний у всьому світі. Під час змагань спортсмени виконують три вправи: присідання зі штангою, жим лежачи та станову тягу. Наш земляк, житель невеличкого села Кірове, займається цим видом спорту шість років. Починав «тягати залізо» у домашньому спортзалі, який більше схожий на гараж. Допомагав йому освоювати ази силових видів спорту тренер ДЮСШ Роман Горбенко. А останні чотири роки Анатолія тренує Валерій Маник. Цікавим, навіть де в чому символічним є той факт, що Маник живе ще в меншому населеному пункті — селі Трояни Марківської сільської ради. Це, до слова, учергове розвінчує міф про те, що тренуватися і досягати успіхів у спорті можна живучи виключно у великих містах під керівництвом заслужених тренерів України і при підтримці держави чи багатих спонсорів. Нічого цього у Анатолія Новописьменного немає. Його тренер не має гучних звань або титулів, але добре розуміється на специфіці пауерліфтингу. І вміє донести свої знання до молоді. А сам Анатолій має прекрасні здібності. Валерій Маник навіть називає їх феноменальними. І говорить, що при належному ставленні до спорту Анатолій Новописьменний ще не один раз примусить говорити про себе весь світ. А до спонсорів Анатолій звертається лише у виключних випадках, коли доводиться їхати на міжнародні змагання. Нещодавно такий випадок стався.

У кінці червня Анатолій Новописьменний у складі збірної України з класичного пауерліфтингу їздив у США на Чемпіонат світу. Ось тут йому й довелося звертатися за допомогою до благодійників. Адже подібна поїздка коштує не одну тисячу доларів. На допомогу спортсмену прийшли фермери Микола Антонов та Олександр Колодочка. Вони, не вагаючись, погодились стати спонсорами кіровського пауерліфтера. І він своїм виступом довів, що їздив у США не для туристичного відпочинку.

Без будь-якого перебільшення можна сказати, що виступ Анатолія Новописьменного на Чемпіонаті світу викликав справжній фурор. Спортсмен, оскільки йому лише 19 років, виступав серед юніорів. Хоча результати, яких він досяг, дозволили б перемагати і серед дорослих.

Новописьменний змагався у ваговій категорії до 93 кілограмів. У першій вправі, присіданні зі штангою, кіровчанин завоював малу золоту медаль із результатом 302,5 кілограма. У жимі лежачи він став срібним призером, зафіксувавши вагу 185 кілограмів. А вже у вправі, яка називається «станова тяга», йому знову не було рівних. Він «витягнув» 323 кілограми.

У сумі Анатолій зафіксував результат 812,5 кілограма. До цього феноменального досягнення суперники Новописьменного не змогли навіть наблизитися. Срібний призер американець Дан Салліван набрав у сумі 747,5 кілограма. Бронза дісталася фінну Самі Лехтонену.

Крім того, Анатолій Новописьменний став абсолютним чемпіоном світу серед юніорів. За так званим коефіцієнтом Вілкса він набрав 513,09 пунктів сили (вага спортсмена 92 кілограми, коефіцієнт його вагової категорії 0,6315, вага підкорена у триборстві — 812,5 кілограма). Срібним призером у абсолютному заліку став інший українець Максим Потьомкін (до 120 кг) — 507, 72 пункти сили, бронзовим — американець Стефен Льюхен (до 74 кг) — 502,3 пункти сили. Тобто, наш земляк фактично став найсильнішим юніором планети.

І це при тому, що за місяць до чемпіонату Анатолій перехворів на пневмонію. Сам спортсмен та його тренер і батьки навіть дуже хвилювалися з приводу того, чи не вважатимуться допінгом ліки, які він приймав. Та ніяких заборонених препаратів у його аналізах не виявили. Повернувшись додому, Новописьменний трішки відпочине. А далі продовжить навчання у Полтавському аграрному коледжі. І, звичайно ж, тренуватиметься й далі, аби тішити та дивувати світ своїми новими феноменальними досягненнями.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 липня 2016, 11:16 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації