Вхід | Реєстрація

Про правила благоустрою та об’єднання громад

Про правила благоустрою та об’єднання громад

Наприкінці червня відбулася 10-а чергова сесія селищної ради сьомого скликання, де було розглянуто 7 питань.

Із 26 народних обранців на сесії було присутніх 16. Вів сесійний захід селищний голова Геннадій Сумський, секретарем обрали депутата від 23 виборчого округу Людмилу Бабанську.

Перше було розглянуте питання про внесення змін до Правил благоустрою території Царичанської селищної ради щодо попередження стихійної торгівлі. Як пояснила доповідач Людмила Бабанська, працівники правоохоронних органів, які разом з адміністративною комісією селищної ради повинні контролювати стихійну торгівлю, попрохали внести більш детальне, на їх погляд, формулювання до розділу 3.2 «Обмеження при використанні об’єктів благоустрою сіл, селищної ради» (3.2.1. Загальноміські обмеження) Правил благоустрою, що були затверджені рішенням сесії від 16 березня 2016 року. Таким чином, викладене у нинішній редакції буде звучати так: «Розміщення на території загального користування поза межами ділянок, відведених під ринки, торговельні та ярмаркові майданчики, без відповідного дозволу або з порушенням його умов: тимчасові спорудження для провадження підприємницької діяльності, торговельні причепи та автофургони, палатки, лотки, виносні торговельні столи, вітрини, торговельне та холодильне обладнання, товар або його зразки, тару; здійснювати торгівлю з рук або з транспортних засобів на вулицях, площах, у дворах, скверах та в інших невстановлених місцях; порушувати Правила роботи дрібнороздрібної торговельної мережі». Такі зміни внесли з метою попередження стихійної торгівлі у невстановлених місцях.Викладене у такій редакції, на думку працівників поліції, дасть їм змогу діяти за законом. На сьогодні вже було складено три протоколи щодо попередження стихійної торгівлі.

Другим пунктом черги денної була інформація щодо перейменування вулиць на території Царичанки. Людмила Бабанська повідомила про перейменування вулиці Інтернаціональної та її провулків і зазначила, що у свій час цю вулицю громада вирішила не перейменовувати і залишити стару назву. Та обласна державна адміністрація не дослухалася до думки приорільців, її голова видав розпорядження про нову назву вулиці. Розпорядження вступило в силу. Таким чином, на сьогодні Інтернаціональна має назву — вулиця Івана Мазепи, а провулки — Паланковий та Протовчанський.

Далі народні обранці затвердили декларацію готовності по об’єкту «Система водопостачання південної частини селища Царичанка Дніпропетровської області — реконструкція».

У ході сесії до присутніх звернулася заступник селищного голови з економічних питань Тетяна Сірик, попрохавши їх дозволу внести зміни і уточнення до Програм селищної ради 2016 року, зокрема, виділити кошти на матеріали для ремонту даху Царичанської ЗОШ І-ІІ ступенів (10 тисяч гривень) і Лисківської ЗОШ І-ІІ ступенів (7 тисяч гривень), а також 6,5 тисяч на проведення Дня Молоді. За словами Геннадія Сумського, до проведення свята долучилися і товариства «Царичанка» і «Грант», частково фірма «Колос», допомігши коштами (всього 19 тисяч). Крім того, депутати дали дозвіл виділити 15 тисяч гривень на перевірку газових коректорів у дитсадках, яка проводиться раз на три роки.

Було розглянуте питання добровільного об’єднання територіальних громад. Депутати селищної ради дали згоду і проголосували за добровільне об’єднання територіальних громад села Китайгород Китайгородської сільської ради, сіл Цибульківка, Єгорине, Зубківка, Катеринівка, Молодіжне, Новоселівка, Плавещина, Салівка Цибульківської сільської ради, сіл Рудка, Кравцівка, Рибалки, Щербинівка Рудківської сільської ради, сіл Бабайківка, Вербове, Івано-Яризівка, Кущівка, Новостроївка Бабайківської сільської ради, сіл Михайлівка, Гнатівка, Заорілля, Червона Орілька Михайлівської сільської ради, сіл Юр’ївка, Ненадівка, Преображенка, Семенівка Юр’ївської сільської ради, села Прядівка Прядівської сільської ради, сіл Новопідкряж, Супина Новопідкрязької сільської ради, сіл Драгівка, Дубове, Калинівка, Лисківка, Пилипівка, Селянівка, Тарасівка, Турове та селища Царичанка Царичанської селищної ради в Царичанську територіальну громаду з центром у селищі Царичанка. Селищному голові Геннадію Сумському було доручено звернутися до голів вищеназваних сільських рад з пропозицією про добровільне об’єднання територіальних громад.

Останнім питанням був розгляд протоколу постійної комісії із земельних питань.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 липня 2016, 18:45 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації