Вхід | Реєстрація

У Царичанці дороги ремонтують, у Китайгороді чекають...

На Дніпропетровщині на сьогодні повним ходом розгорнулися роботи з капітального ремонту доріг.

У Царичанці вже капітально відремонтована вулиця Гагаріна (в районі лікарні), яка давно потребувала ремонту і на якій ніколи не було асфальтного покриття, та завершені роботи по вулиці Лісній (мікрорайон Поділ). Ремонтні роботи здійснювала будівельна компанія «Український дім».

Що стосується вулиці Гагаріна, відмітимо, що позитивний результат одержався завдяки зусиллям як органів місцевого самоврядування так і громади вулиці. Депутат селищної ради Наталія Суботня побувала на особистому прийомі у голови облдержадміністрації Валентина Резніченка і заручилася його підтримкою. А навесні, як і було обіцяно, вулицю Гагаріна протяжністю майже в один кілометр і шириною у 4 метри відремонтували.

У 2014 році була виготовлена проектно-кошторисна документація по капітальному ремонту дороги вулиці Гагаріна, а у 2016 році був здійснений перерахунок на проектно-кошторисну документацію по цій вулиці. Було виготовлено документацію по капітальному ремонту вулиць Корольова, 14‑ї Гвардійської дивізії, Транспортної і вже згадуваної Лісної. А також виготовлено проект на три вулиці: Суворова, Дачну та провулок Дачний (Глинище).

За кошти селищної ради у цьому році було здійснено грейдерування вулиць Піски, Тростяна, Сургутської, Котляревського, Дачної, провулку Дачного, Підгірної (Глинище). Крім того, 8 червня було проведено грейдерування вулиці Заорільська (Будьоного) у селі Драгівка. Нещодавно зробили ямковий ремонт у Царичанці по вулицях Шевченка, Театральній, Подолянській, провулку Приорільський, Нагорній на відрізку території ДЮСШ (дорога, що спускається до Діброви). Розглядаються і заявки мешканців територіальної громади. Заяви подаються на розгляд комісії селищної ради, яка, виїжджаючи на місця, вирішує, яка дорога потребує ремонту в першу чергу.

Що стосується автодоріг республіканського значення, які пролягають через Царичанський район, то, згідно інформації від начальника філії райавтодору Михайла Левченка, капітальний ремонт доріг філія почала виконувати у квітні місяці цього року, коли почалося надходження фінансів з області. Михайло Левченко повідомив, що зроблений ямковий ремонт із в’яжучими матеріалами автодороги Р-52 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка на відрізках від центру Могилева до межі Китайгорода і від табору «Пролісок» у Китайгороді до Царичанки. Але цього недостатньо.

— Від початку Китайгорода по вулиці Центральній до «Проліска» на відрізку 1 кілометр 200 метрів потрібно робити повний капітальний ремонт дороги, — говоритьЛевченко. — Наше управління, районна держадміністрація і райрада, а також Китайгородська громада направили колективного листа до Служби автомобільних доріг Дніпропетровської області з проханням терміново виконати ремонтні роботи. Служба надіслала відповідь у травні, що роботи будуть виконані впродовж травня-червня Дніпродзержинським облавтодором. Поки що на сьогодні роботи не розпочалися. Сподіваємось на дотримання обіцяного.

 

P.S. На час підготовки матеріалу до друку завершився капітальний ремонт вулиці 14‑ї Гвардійської дивізії у Царичанці за кошти обласного бюджету. Тривають ремонтні роботи по вулиці Гоголя у Ляшківці. Там повністю зняли старий асфальт. На черзі — капітальний ремонт вулиці Центральної (Калініна), що у Прядівці.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 липня 2016, 10:12 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації