Вхід | Реєстрація

Завдяки полтавським волонтерам над Горлівкою лунає гімн України

Завдяки полтавським волонтерам над Горлівкою лунає гімн України

Гімн України лунає над окупованими територіями в районі Горлівки. Таку пропаганду національного придумали наші військові, технікою допомогли полтавські волонтери. І, починаючи від Дня Конституції, вранці та ввечері звуки пострілів глушить українська пісня.

Гімн України вперше пролунав на лінії розмежування під Зайцевим на День Конституції. Підняти собі бойовий дух та зайнятися пропагандою вирішили бійці 53 бригади. У волонтерів із Полтави попросили колонки та підсилювачі звуку. Ті підключили знайомих військових «технарів», і апаратуру продумали таку, щоб її місцерозташування так просто не вирахували та не поцілили зі зброї. Про результати відзвітували на Фейсбуці. Техніка перевірена з радянських часів: гучна, під дощем не розмокне та на відкритому повітрі працює відмінно. І вже незабаром бійці виклали перші відео з мобільних – як над їхніми позиціями та у ворожі сторони чути національну пісню.

Скоро тиждень, як під Зайцевим та у сторону окупованої Горлівки о 6 ранку та 22.00 щоденно лунає гімн України. Російські найманці проти такої зброї безсилі. Про це телефоном повідомили наші.

«Ментол»:
— В перший раз вони були в шоці, тому що повилазили з бліндажів, вилізли на кар'єр та не могли зрозуміти, що відбувається. Тепер, відповідно, намагаються по звуку робити короткі черги і музику підбивати.

Волонтери кажуть: такому подарунку вояки раділи, як діти.

Ірина Каптур, координатор Центру допомоги учасникам АТО при Полтавській ОДА:

— Приїздиш – а на передовій працюють канали ДНР або ЛНР по телебаченню. Так, можна піймати десь на якусь антену... Цього дійсно не вистачає, щоб звучало, що тут ми, тут Україна.

Зараз наші волонтери активно готуються до чергової поїздки. Щоб закривати потреби на фронті, працює ціла армія небайдужих. Сонячні батареї передають патріоти з Німеччини, маскувальні сітки – майстрині Полтави та інших міст України. Холодильником та пральними машинками поділилося подружжя, яке займається технікою. Волонтери кажуть: із пранням на деяких позиціях – біда.

— Ну тазик чи коробочки від патронів...На передовій або на нульовці можна оцю «Малютку» ставити, відро води «бухнули», проколотили – все-одно краще, ніж в оцих коробочках чи тазіках.

На відправку чекають і коробки із скобами – їх просять усі батальйони й бригади.

Ірина Каптур, координатор Центру допомоги учасникам АТО при Полтавській ОДА:
— Міністерство оборони видає, але в такій мізерній кількості... Ну на один бліндаж потрібно 60-80 скоб, щоб стояв цей бліндаж. Якщо не буде дерево скріплене оцими скобами, то від першого ж вистрілу чи удару він розлізеться

Гостра потреба також у паливі та запчастинах. Якщо ремонт та заправка державних автомобілів – здебільшого за кошт Міністерства, то лагодження подарованих машин – проблема бійців та самих волонтерів.


Автор: Олена Ляшенко, телеканал «Місто»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 липня 2016, 15:06 | Полтава | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації