Вхід | Реєстрація

Кобелячан зустріли «на Ура»

Кобелячан зустріли «на Ура»

Наприкінці червня делегація представників Кобеляцького району відвідала Німеччину.

Про перипетії, які виникли під час підготовки до поїздки, кореспонденти тижневика розповідали у статті «Майже, як у класиків». Та все ж, завдяки оперативності в роботі голови райдержадміністрації Таміли Шевченко, делегація у складі 49 чоловік побувала в німецькому місті Зінген. Слід нагадати, що це було запрошення Кармен Шайде, котра є відповідальною за партнерські зв’язки з Кобеляками. У листі, надісланому в лютому цього року, громада німецького міста-побратима запросила до себе білицький хор «Чебреці», фольклорний ансамбль «Ворсклу», кількох дітей, посадових осіб міста і району.

Своїми враженнями від поїздки поділились Таміла Шевченко та Віктор Фесюра, учасник «Ворскли».

Таміла В’ячеславівна розповіла, що подорож тривала з 21 по 30 червня:

— Увесь шлях ми долали автобусом. Поїздка в одну сторону зайняла близько 40 годин. Та не дивлячись на різновікову аудиторію, усе пройшло добре. Наймолодшому з нашої делегації було 13 років, а найстаршому — 78. Частина делегатів проживала у сім’ях зінгенців, інші — у кемпінгах. Переїзд, проживання та харчування на себе взяла німецька сторона.

У Зінгені делегати побували на кладовищі, де поховані українські остарбайтери, на місці табору, де тримали в’язнів. У воєнні роки там збудували капличку, якою до сьогоднішнього дня опікується Віллі Вайбель.

— Коли ми зайшли до цієї каплички, учасниці «Чебреця» заспівали «Реве та стогне Дніпр широкий», — згадує голова РДА. — На очах Віллі Вайбеля навіть виступили сльози. У якості подарунка для нас Кармен Шайде організувала поїздку у швейцарське місто Штайн-ам-Райн.
Таміла Шевченко відзначила німецьку доброзичливість та привітність. Вона висловила задоволення, що під час поїздки їм вдалося укріпити та розширити партнерські відносини. Делегація достойно представила українську культуру.

— Хочу подякувати німецькій стороні за теплий прийом, гендиректору ТОВ «АФ «Добробут» Олександру Коваленку за надану фінансову допомогу, перевізникам Олександру Кулінічу і Станіславу Гайдаю за комфортну поїздку та всім членам нашої делегації.

 

Усі концерти розпочинали з короваю

Як розповів Віктор Фесюра, за час свого перебування в Зінгені «Чебреці» і «Ворскла» дали три великі концерти: у місцевій школі, під час святкування дня міста та в релігійній громаді. Концертна програма в школі тривала майже три години. Кожен виступ кобелячан німці зустрічали й проводжали гучними оплесками.

Свою концертну програму кобеляцькі артисти розпочинали з короваєм.

— На одному з концертів до мене підійшов 91‑річний німець і запитав, чи я музикант? — каже Фесюра. — Тоді чоловік розповів, коли йому було 18‑ть років у Зінгені тримали остарбайтерів. І один із в’язнів співав для нього пісню. Німець почав її насвистувати. Виявилось, що це була «Катюша». Я кілька разів виконав її для цього чоловіка.

Також керівник «Ворскла» пригадав, що під час святкування дня міста йшов дощ. Коли ж на сцену виходили кобеляцькі артисти, то погода щоразу ставала кращою.

Колективи «Ворскла» та «Чебреці» висловили подяку Тамілі Шевченко, Олександру та Валентині Семиногам, Ніні Тихоненко, Сергію Жуку та Петру Слокві.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації