Вхід | Реєстрація

На Ведмедівці продавали диво-пояси

На Ведмедівці продавали диво-пояси

Продавці стверджують, що електроприлад допомагає вилікувати майже всі недуги.

У понеділок до редакції зателефонував житель райцентру, який повідомив, що в мікрорайоні Ведмедівка з’явились невідомі особи, котрі видають себе за працівників обласної соціальної служби. Найбільше їх цікавили пенсіонери. Тому кобелячанину це здалось підозрілим. Крім «ЕХО», він зателефонував до відділу поліції.

Приїжджаємо на вказане місце одночасно з поліцейськими. У тіні під деревом припаркована іномарка, на якій приїхали «соціальні службовці». У ній знаходиться водій. Він пояснює, що привіз із Полтави чотирьох чоловік, котрі продають масажні пояси. По телефону він зв’язується з однією з пасажирок. Через кілька хвилин з’являється дівчина, яка представляється Христиною, говорить, що мешкає в Полтаві. Дівчина показує сертифікат відповідності на продукцію і пояснює, що вона і її колеги продають побутові електромасажні пояси «Інтербелт» за ціною 1495 гривень. Мовляв, цей прилад знімає біль. Точної адреси виробника приладів Христина назвати не може. Лише вказує місто Харків. На прохання поліцейських вона демонструє товар. Співробітники відділу поліції беруть у неї письмове пояснення.

У цей час до автомобіля підходить ще один продавець диво‑пристрою. Він пред’являє поліцейським паспорт. Виявляється, що молодий чоловік, житель Дніпропетровська, приїхав у Полтаву обмінятись досвідом. Згодом з’явилась третій продавець. Побачивши у кореспондента камеру, вона швидко сіла в автомобіль і погодилась дати пояснення лише після того, як відеофіксацію припинять. Дівчина є мешканкою Кривого Рогу, зараз живе в Полтаві. Із її слів, вона знайомиться з роботою. Четвертого продавця «ехівці» так і не побачили. Його колеги пояснили, що з хлопцем немає зв’язку.

Увечері цього ж дня кореспонденти тижневика повернулись у мікрорайон і опитали самих жителів Ведмедівки. Виявилось, що зранку по вулицях пройшли молоді люди, які, представившись працівниками обласної соцслужби, запрошували на збори, де розглядатимуться соціальні питання. На так звані збори зійшлись близько десятка чоловік, переважно пенсійного віку. Дівчина із Кривого Рогу прочитала лекцію, де розповіла про шкоду медичних препаратів. Потім пояснила, що з кожним із присутніх вона та її колеги проведуть індивідуальні бесіди.

Розповідає жителька Ведмедівки:

— У мене хворі ноги. І я з двору майже не вихожу. А тут про соціальні вопроси розказуватимуть. То я обіперлась об велосипед і пішла. Після розказу про таблетки, дівчина, шо вела лекцію, пішла мене проводити. Привела додому. Я пожалілась на болі в ногах і спині. Вона придложила купити пояс для масажу. Сказала, шо треба місяць ним пользуватись і болі пройдуть. Совітувала, шоб і дід лічився ним. Обіщала навідатись, шоб узнати, чи поміг.

Зі слів кобелячанки, дівчина розповіла, що завдяки диво‑приладу можна вилікувати майже всі хвороби. І багато людей уже переконались у цьому. Також бабуся може скористатись спеціальною знижкою для дітей війни. Рекомендована ціна пояса 9200 гривень. Для пільговиків діє майже 80‑відсоткова знижка. Тож пояс можна придбати за 1495 гривень. Кобелячанка спробувала прилад у дії і погодилась придбати його. Наостанок дівчина попрохала нікому не розповідати про покупку.

Жінка демонструє придбаний прилад. У інструкції вказано, що побутовий електромасажний пояс стимулює кровообіг. Також у розділі «Призначення приладу» зазначені позитивні властивості вібраційного масажу. Окремим пунктом інструкції виділене свідоцтво про упакування. Тобто, харківське приватне підприємство «Г. А. Г.», яке вказане на коробці, дійсно упаковує цей диво‑прилад, а виробляють його, напевно, в Китаї. Тут же зазначена і рекомендована ціна заводу-виробника: 9200 гривень, нанесена звичайним штампом. Нижче у такий же спосіб вказане прізвище реалізатора. У «Гарантійних зобов’язаннях» говориться, що відповідно до наказу Кабміну, електропобутовий прилад належної якості входить у перелік непродовольчих товарів, що не підлягають поверненню. На окремому аркуші надрукована інструкція із застосування пояса у зв’язку з різними хворобами.

Поліція не бачить у діях «соцпрацівників» ознак злочину. Люди свідомо купують товар і віддають за нього гроші. Згідно з Цивільним кодексом, це звичайна купівля-продаж товару. У випадку, коли покупець вважає, що його ошукали чи прилад йому не допомагає, згідно законодавства, він може повернути його протягом 14 днів, при умові, що він не користувався ним. Для цього слід звернутись до управління у справах захисту прав споживачів.

Отож, на вулицях райцентру з’явився черговий диво‑прилад, який точно допомагає виробнику й реалізатору заробити. Тому не засмучуйтесь, що пояс не допоміг вам вилікувати хворе серце, болі в ногах чи спині. Про такі його властивості в інструкції не йде мова.

До речі, автор статті знайшов у Інтернеті кілька різновидів побутових електромасажних поясів. Вони називаються «Супутник», «Універсальний помічник». Новий пояс «Інтербелт» можна придбати за 700 гривень, той, що був у використанні, — за 150. А от відгуків про його лікувальні властивості, як і очікувалось, немає.

Можливо, поліцейські і не вбачають у діях продавців шахрайства. Та як можна розцінювати той факт, що вони представлялись працівниками соціальної служби, а побутовий прилад видавали за медичний?


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 липня 2016, 10:31 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації