Вхід | Реєстрація

Кременчуцький госпіталь для ІВВВ чекає кобеляцьких воїнів АТО

Кременчуцький госпіталь для ІВВВ чекає кобеляцьких воїнів АТО

Минулого тижня в Кобеляцькому Центрі ПМСД та в Кобеляцькій ЦРЛ з позаплановою робочою перевіркою перебував начальник Кременчуцького госпіталю ІВВВ Литвиненко М. М. Метою перевірки було визначення стану надання медичної допомоги учасникам АТО. Зокрема, після їх демобілізації зі ЗСУ.

Відрадно, що перевірено роботу обох наших медичних закладів було об’єктивно в частині проведення комплексних медоглядів учасників АТО, їх послідуючого диспансерного нагляду, амбулаторного, стаціонарного та санаторно-курортного лікування, а також відновного лікування та пільгового зубопротезування. Приємно, що роботу як ПМСД, так і ЦРЛ з цього питання було визнано в цілому задовільною і як таку, що виконується на належному рівні.

Разом із тим начальником Кременчуцького госпіталю було надано кілька дуже слушних порад і рекомендацій, які прийняті до відома та виконання. Зокрема, дуже слушною була порада щодо амбулаторних карт колишніх атовців: не лише зберігати їх у окремій картотеці та наполегливо прохати воїнів АТО залишати їх у реєстратурі, але також обов’язково робити записи в цих картках про запрошення на медогляд, особливо тим, хто не з’являється сам до нас. Причому, робити це наполегливо, але з тактом і толерантністю. Після ознайомлення з даними щодо 10 воїнів АТО з пільгово‑запротезованими зубами, було визнано вірним і своєчасним клопотання від ЦРЛ до найближчої сесії районної ради про цільове виділення додатково 30 тисяч гривень для пільгового зубопротезування решти 11 воїнів АТО, які перебувають на черзі, а також для тих, хто невдовзі повернеться в район після чергових хвиль демобілізації.

Довідавшись, які проблеми з медикаментами мають колишні воїни АТО під час лікування на стаціонарі в районній лікарні, нам була надана порада звернутися з аналогічними клопотаннями до сесій міської та районної рад про допомогу, як це було зроблено минулого року у Кременчуці. Крім того, дізнавшись про активну роботу кобеляцьких волонтерів для воїнів АТО, нам підказали частіше звертатися й до них також за допомогою, особливо під час стаціонарного лікування наших захисників незалежної України. Враховуючи те, що воїни АТО після демобілізації потребують не лише лікування, а й реабілітації, Кременчуцький госпіталь для інвалідів війни люб’язно запросив усіх наших бажаючих атовців на лікування та реабілітацію. Причому, було наголошено, що зараз Кременчуцький госпіталь не лише належно оснащений апаратурою, має добре кваліфіковані медичні кадри, а й забезпечений медикаментами для якісного і повноцінного лікування.

Ми зазначили, що, на жаль, кількість путівок до госпіталю у Кременчук не відповідає нашим запитам, але й на це питання була надана однозначно ствердна відповідь: черги з госпіталізацією для кобеляцьких воїнів АТО не буде. Підсумовуючи роботу з перевірки, начальник госпіталю попрохав долучати і його голос до запрошень воїнам АТО з району для проходження щорічного медогляду, а нас прохав робити такі медогляди швидко, якісно і своєчасно.


Автор: Валерій Коробейник, завполіклінічним відділенням Кобеляцької ЦРЛ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2016, 10:28 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. адекватник / 21 липня 2016, 09:31
Зразок подвійної моралі який советам і не снився. По-перше, хто такий той начальник шпиталю, щоб певіряти тут комунальне підприємство? По-друге. Українці повинні добре памятати як нам розповідали про турботу держави про ветеранів війни, дітей війни, чорнобильців. Тепер ці категорії громадян канули в Лету, тепер вони не потрібні. Зараз почали розкручувати псевдо турботу про іншу категорію "потрібної" в даний час біомаси. І багато хто на це ще й ведеться. Атошники, подивіться, якщо у вас є очі або запитайте у своїх знайомих, які мали якісь пільги раніше. Владі на них глибоко наплювати. Вас очікує в майбутньому ше гірше. Влада не надає елементарної медичної допомоги якщо у вас не має грошей. Просять сесію виділити 30 тисяч для зубопротезування. Та виділіть хоч якийсь мінімум щоб людина могла пристойно, якщо називати по вашому, здохнути. У Кобеляках проживає скромна, порядна людина, яка не зробила нікому нічого поганого, ні в кого нічого не крала, нікого не вбивала і т.п. - Вова Петряхін. Йому зробили онкооперацію, видоїли все, що у нього було і що йому зібрали люди і допоміг мер і тепер він не в змозі купити навіть обезболюючих засобів, хоча для цієї категорії ніхто не відміняв надання цих ліків. Лікарям на нього наплювати. Він вже відпрацьвана нікому не потрібна біомаса. Тепер на перший план виступають проблеми зубів атошникам, але це вже окрема тема.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації