Вхід | Реєстрація

Кримінальне провадження по Бутенках закрите

Кримінальне провадження по Бутенках закрите

Про це редакцію повідомив бутенківський сільський голова Микола Скрильник. У якості підтвердження він надав копію відповідного документу, підписаного слідчим Кобеляцького відділу поліції Ігорем Федем.

Для початку — невелика передісторія. У Бережнівці в минулому році провели вуличне освітлення. А кілька місяців тому житель Бутенок Павло Гунжель звернувся з офіційною заявою до Головного управління Нацполіції у Києві. І попрохав провести перевірку законності дій керівництва сільської ради та підрядника Ігоря Проценка під час проведення згаданих робіт. Звичайно ж, перевіряти вуличне освітлення у Бережнівці ніхто з Києва не приїжджав. Відповідне доручення виконували працівники Кобеляцького відділу поліції. Було відкрите кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». У цій статті є одразу кілька частин. А найлегша міра покарання передбачає штраф у розмірі 750 гривень. Якщо ж злочин вчинений службовою особою та в особливо великих розмірах та ще й із спільниками, то можна «загриміти» за грати на термін від семи до дванадцяти років. Кобеляцькі правоохоронці перевірку провели, ознак злочину не виявили і провадження закрили. У принципі, рядова ситуація. Так буває дуже часто. Чому ж до редакції звернувся посадовець із проханням оприлюднити цю інформацію?

Микола Скрильник пояснив:

— Справа в тому, що деякі громадські діячі, хоча я б назвав їх діяльність антигромадською, почали розповсюджувати по Бутенках чутки, прив’язуючи їх до цього кримінального провадження. Мовляв, у Скрильника вдома обшук проводять і на 15 років його «посадять». Дурниці дурницями, але ж люди вірять. Навіть один із фермерів телефонував, цікавився, питав, чи не може він допомогти. От саме тому я хочу, щоб громадськість Бутенок і району знала, що перевірку в нас провели і нічого незаконного в діях влади і виконавця робіт не виявили. До речі, це далеко не перша і, упевнений, не остання перевірка. Одній людині в Бутенках просто зовсім нічого робити і вона заяви пише. Можливо, було б краще, аби та людина у себе в дворі та на полі порядок навела, а потім уже інших контролювала. Але то вже його справа.

Прокоментував ситуацію й інший фігурант справи Ігор Проценко. Він сказав:

— У принципі, я міг би нічого й не говорити. Але є два нюанси, через які не змовчу. Я ж про них знаю, а люди — ні. Через оцю перевірку деякі сільські голови відмовилися заключати зі мною договори на проведення вуличного освітлення. Точніше, не відмовились остаточно, а вирішили почекати, чим усе закінчиться. А раптом Проценка у тюрму посадять. По-друге, далеко не всі знають, що заявку на проведення робіт у Бережнівці подавав не лише я. Претендував на це ще й Павло Гунжель. Із ним сільська рада співпрацювати не захотіла. Чому, то не моя справа. Можливо тому, що в чоловіка ні досвіду відповідного немає, ні матеріально-технічної бази. У будь-якому випадку роботи проводив я. І ось після цього з’являється заява у поліцію. Знаєте, я не можу знати мотивів вчинків іншої людини. Але це дуже схоже на прояв недобросовісної конкуренції. Мовляв, не хочете зі мною співпрацювати, так я вас заявами в поліцію замучу. А прикривається все це, як завжди, словами про турботу за громаду.

Також Скрильник і Проценко повідомили, що в Бутенках розпочинається ще один проект із встановлення вуличного освітлення. Будуть підключені п’ять КТП, а світло з’явиться у мікрорайонах Марченки, Голики і Стрюки.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 липня 2016, 13:31 | Кобеляки | Суспільство
1. соня / 15 липня 2016, 22:45
таке враження,що про Бутенки нічого написати,окрім як про пана Гунжеля!!!! Його Діяльність зашкалюе... Краще б об"еднався б із паном Скрильником, більше користі було б.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації