Вхід | Реєстрація

У «Фонтані» планують оздоровити родини учасників АТО

У «Фонтані» планують оздоровити родини учасників АТО

Із 23 по 26 липня в оздоровчому таборі, яким нині опікується Полтавська єпархія Української православної церкви Київського патріархату, організують програму відпочинку для бійців української армії. Оздоровити планують близько двадцяти родин (сімдесят-вісімдесят чоловік) з усієї Полтавської області.

Ми відвідуємо колишній «Фонтан» 9‑го липня. Працівники табору «Джерело» (саме таку назву зараз має колись найбільша новосанжарська оздоровниця для дітей) разом із волонтерами «Полтавського батальйону небайдужих» саме закінчують облаштування приміщень для прийому майбутніх відпочивальників. Та й зараз табір не пустує. Говорить секретар Полтавської єпархії отець Іван Орловський:

— Уже шостий рік поспіль тут, на базі «Джерела», ми оздоровлюємо дітей з усієї Полтавщини. Зараз тут відпочивають близько 200 чоловік. Ця зміна розпочалася 26‑го червня і триватиме до 17‑го липня. Потім плануємо провести ще одну, у серпні.

Серед хлопчиків та дівчаток, які відпочивають цього року у «Джерелі», чимало дітей із сімей учасників АТО. Наприкінці липня у таборі планують прийняти на оздоровчий відпочинок і самих колишніх бійців разом із їхніми родинами.

— Солдати, які повертаються після участі у бойових діях, часто стикаються з різного роду психологічними проблемами. Зараз уже й у Полтаві працюють центри реабілітації та адаптації. Проте незамінним є і ось такий відпочинок на природі, у колі сім’ї та серед таких же хлопців, які пройшли через ті самі випробування. Програма відпочинку змістовна і розрахована на кілька днів. Але ми одразу усіх попереджаємо: ніякого алкоголю. А так — приймаємо усіх бажаючих! — усміхається волонтер «Полтавського батальйону небайдужих» Олександра Сиротенко.

Оздоровити учасників АТО разом із родинами планують із 23‑го по 26 липня. Прийняти та розмістити у таборі готові двадцять родин, тобто сімдесят-вісімдесят чоловік. Чотири дні оздоровлення та відпочинку включатимуть у себе різного роду терапії, допомогу психологів, консультації юристів, різноманітні арт-проекти та концерти. Відпочинок для військових та їх родин — безкоштовний. Єдине, на що потрібно буде витратитись, — проїзд до Нових Санжар. Для того, щоб потрапити на відпочинок, потрібно буде надати невеликий пакет документів: посвідчення учасника бойових дій, паспорт дружини та свідоцтво про народження дитини (дітей). Телефон для довідок та попереднього запису: (099)109–57–64.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації