Вхід | Реєстрація

Сироватки від укусу гадюк у лікарні немає

Сироватки від укусу гадюк у лікарні немає

Про це повідомила Наталія Джевела, заступник головного лікаря комунального закладу «Кобеляцький центр ПМСД».
На останньому засіданні комісії з питань охорони здоров’я депутати підняли питання щодо наявності в Кобеляцькій ЦРЛ вакцини від правцю. Головний лікар Володимир Казирод пояснив, що медпрепаратом лікарня забезпечена в достатньому обсязі і він зберігається у травматологічному відділенні.

Кореспонденти «ЕХО» звернулись у Центр ПМСД, щоб дізнатися, які вакцини є в медичному закладі.

Наталія Джевела розповіла, що загроза захворіти на правець дорослій людині незначна, оскільки раніше вона прививалась від цієї хвороби:

— Значно складніша ситуація з дітьми. Наприклад, у Кобеляцькому районі 568 малюків зовсім не отримували щеплення від правцю. Щоправда, нам надійшли для цих діток 210 вакцин Пентаксину. Хоча повний курс вакцинації цим препаратом складається із трьох щеплень. Чиста вакцина від правця є в травматології. Узагалі, виробництвом цих ліків займається харківське підприємство і їх можна придбати в аптеці на території лікарні.

Забезпеченням медичних препаратів від сказу, за словами заступника головного лікаря, централізовано займається Полтавська обласна лікарня. У Центрі ПМСД їх у наявності немає. Та травматологічне відділення звітувалось, що їм закупили 15 комплектів Імуноглобуліну й Верорабу.

Натомість сироватки від укусу гадюк у лікарні немає. Наталія Джевела говорить, що за відсутності препарату потерпілому проводять дезінтоксикацію. Це доволі тривалий курс лікування.

У приймальному відділенні ЦРЛ медики розповіли, що в цьому році до них звернулися чотирнадцять жителів району, яких покусали або подряпали домашні тварини. Усі вони пройшли медобстеження. Також 36 чоловік звертались через укуси кліщів. Із приводу укусів гадюк звернень не було.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 липня 2016, 18:40 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Алексей / 15 липня 2016, 22:20
Держать в домашней аптечке всегда кордиамин, супрастин и дексаметазон, не перетягивать и не отсасывать...Самое главное не пить алкоголь!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації