Вхід | Реєстрація

На Полтавщині збираються виділити додаткові кошти з обласного бюджету на ремонт доріг

На Полтавщині збираються виділити додаткові кошти з обласного бюджету на ремонт доріг

З майже 10 тисяч кілометрів доріг, 7,2 тисячі — дороги обласного підпорядкування, і всі вони потребують ремонтів різного "ступеню тяжкості". Та якщо про деякі з них можна говорити і відкладати у "довгу шухляду" перспективних планів відновлення, то є і такі шляхи, які вже складають справжню небезпеку для здоров'я і навіть життя людей. Ділянка траси Т-19-04 Білопілля-Терни-Липова Долина на в'їзді до Гадяча — класична картина бездоріжжя у всій красі. Це вже не просто вибоїни на дорозі — це ями фактично без дороги.  У Гадяцькій райдержадміністрації говорять - на ремонт цієї ділянки вже витратили чималі кошти.

— У минулому році ми витратили на цю ділянку ... тисяч гривень. У цьому — 800 тисяч - і безрезультатно. А все через те, що у літню пору трасою абсолютно безкарно їздять перевантажені авто, не дотримуючись ніяких обмежень, і розбивають дорогу, — розповідає голова Гадяцької РДА Олексій Матюшенко.

Не стала виключенням і цьогорічна ситуація — напередодні жнив трасою знову рухаються величезні автомобілі, під якими покриття аж прогинається.

— І немає на них управи. Можна було б поставити ваговий комплекс для перевірки вантажівок — але при ньому повинні працювати дорожні інспектори поліції і транспортної інспекції, щоб можна було застосовувати санкції проти порушників. Ми сьогодні вже ведемо консультації з правоохоронцями над втіленням цього проекту, — говорить голова Гадяцької районної ради Володимир Нікітенко.

Як би там не було, а дорогу потрібно ремонтувати, бо її жахливий стан — пряма загроза здоров'ю і життю місцевих мешканців - акцентує увагу колег голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

— Місцеві водії, у порушення правил безпеки, накатали степову дорогу, якою їздити зручніше. Та це півбіди. До мене звертаються місцеві мешканці і розповідають, що цим бездоріжжям дітей возять до школи у Гадячі. І як це можна далі допускати? За моєю інформацією на Службу автомобільних доріг у області вже прийшли кошти з державного бюджету, і разом з керівництвом служби ми виділимо найбільш проблемні зони, які у першу чергу, терміново будемо ремонтувати", — сказав голова обласної ради.

Тим часом, і обласний бюджет долучиться до вирішення проблеми доріг — під час сесії обласної ради, яка відбудеться 26 липня, обговорять питання перерозподілу надходжень за результатами перевиконання півріччя, яке, за попередніми обрахунками, складає 113 мільйонів гривень. 55 мільйонів депутатам запропонують направити на ремонт доріг. Іншими пріоритетами для фінансування залишаються обласні програми "Шкільний дах" та "Питна вода"



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 липня 2016, 10:59 | Гадяч | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації