Вхід | Реєстрація

Очима першокласників

Очима першокласників
Цього року дійство у Кобеляках, приурочене Дню Знань, для школярів 1-3 класів тривало протягом трьох з половиною годин. Вони встигли побувати біля своєї школи, на стадіоні «Колос» та у РЦКД. А старшокласники після традиційного свята на стадіоні рушили до навчальних закладів на перший урок: «Моя Україна незалежна і вільна, я з нею пов’язую долю свою…»
Стадіон «Колос». Свято триває. Намагаюсь поспілкуватись із новоспеченими школярами. Переповнені емоціями, вражені великою кількістю уваги до себе, діти відмовляються відповідати на запитання дорослої жінки з блокнотом. Одні просто хитають головою (вгору — вниз), таким чином говорячи, що свято їм подобається. А на питання — чим, відповідають знизуванням плечима. Інші замріяно дивляться на ведучу свята, чи у сторону, чи у небо, чи на маму, абсолютно не реагуючи на запитання автора статті. Шукаю інший варіант спілкування із юними учнями. Прохаю батьків першоклашок поцікавитись у своїх дітей, що найбільше їм запам’яталось із свята. Метод діє.
— Я хотіла вийти пограти і не вийшла, — повідує мамі першокласниця Ліза, маючи на увазі конкурс, який проводили актори Полтавського лялькового театру.
— А я хотіла виграти і не виграла, — розповідає, обійнявши маму, інша першокласниця Валерія.
Так чи інакше, але розважальний виступ Полтавського лялькового театру учням 1-3 класів запам’ятається надовго. Пізніше вони мали змогу подивитися 45-хвилинну виставу працівників лялькового театру, яка проходила у приміщенні РЦКД. Дітям довелося чекати 20 хвилин до початку вистави під назвою «Ще раз про Червону шапочку». Але це не завадило їм активно сприймати гру лялькових персонажів, супроводжуючи виставу щирим сміхом та оплесками.
— Дуже затянуто, — говорять деякі батьки, що були присутні на заході.
— Навіщо ляльковий театр був на стадіоні? — запитують старшокласники.
Слід підкреслити, що цей щорічний захід збирає осіб усіх вікових категорій. Зрозуміло, що батьки хочуть побачити виступи своїх дітей, юні учні потребують шоу, а старшокласники, звиклі до традиційного свята, взагалі хочуть… додому. :)
Освітяни намагаються організувати свято так, щоб кожна вікова категорія почувала себе комфортно, а як наслідок — дійство забирає багато часу.
Ведуча свята, заступник директора Кобеляцької ЗОШ №2 Наталія Чуніхіна в одну годину змогла вмістити безліч корисної інформації. Були названі класні керівники, які протягом чотирьох років навчатимуть і виховуватимуть цьогорічних першоклашок. У навчально-виховному комплексі №1 дітлахів зустріла педагог з 20-річним стажем Олена Волошина. У загальноосвітній школі №2 новими класними «мамами» стали Наталія Берлюк (стаж роботи складає 30 років), Катерина Галь (має педстаж 34 роки) та Наталія Олійник, яка працює педагогом більше 20-ти років. Перша вчителька Наталія Волошко (18 років педагогічної роботи) поведе першокласників до загальноосвітньої школи №3.
Вітали школярів з початком нового навчального року представники влади та начальник відділу освіти Наталія Коваль. Школярі радували педагогів та батьків пісенними композиціями. Настоятель церкви святого Юрія Переможця Української Православної Церкви Киівського Патріархату Дмитро Кулічковський подарував директорам шкіл міста ікони, які оберігатимуть учнів від усіх негараздів та окропив святою водою усіх присутніх на заході.
На яскравий виступ акторів Полтавського лялькового театру вцілому було витрачено 1200 гривень. Спонсорами міського свята «День Знань» були: генеральний директор ТОВ «Зоря» Віктор Трусов, голова фракції «БЮТ» у Кобеляцькій районній раді Ніна Ясинська, приватні підприємці Володимир Рева, Леонід Калакуцький, Ротарі-клуб, головний отаман районної управи генерал-хорунжий Микола Жук та міська рада.
Коли свято підходило до логічного завершення, Наталія Чуніхіна традиційно допомогла учням організовано покинути стадіон.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 вересня 2009, 14:14 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації