Вхід | Реєстрація

З кубком — знову «Зоря»

З кубком — знову «Зоря»

30‑го липня на центральному стадіоні Нових Санжар відбувся фінал кубка з футболу сезону 2016 року.

 

Два нелогічних голи

Фінальна гра на кубок Новосанжарського району з футболу збирає кілька сотень глядачів. Це навіть більше, ніж на матчах обласної команди «Стандарт». Перед початком поєдинку частина уболівальників займається підрахунком «аборигенів» у складі «Маяка». Виходить, що у стартовому складі команди лише троє гравців з Малого Кобелячка. Решта представляють Нові Санжари та Полтаву. У руденківській «Зорі» місцевих гравців більше, але і в її складі є кілька представників Нових Санжар. А ще на лаві запасних руденчан сидить Олександр Лаврик, який раніше захищав саме кольори «Маяка».

Гра починається у повільному темпі, команди не поспішають рватися уперед, щоб забити швидкий гол. І тим несподіванішим стає м’яч, який пропускає «Зоря». Дмитро Киричок спершу запускає «свічку» над власною половиною поля, потім заважає вибити круглого своєму ж голкіперу і, як наслідок, Ігор Варич опиняється з м’ячем перед порожніми воротами. Удар і — 1:0 на користь «Маяка».

Такий же нелогічний гол приходить і у відповідь. Владислав Мокляк подає штрафний із правого флангу і м’яч, нікого не зачепивши, влітає у дальній кут воріт: 1:1. З таким рахунком команди йдуть на перерву.

 

Вилучення, стійка і переможний гол

Другий тайм розпочинається ще одним нелогічним голом. «Зоря» подає штрафний, м’яч опиняється у воротарській суперників і рикошетом від Віктора Радчича влітає у ворота: 2:1. Ще за кілька хвилин «Зоря» забиває і третій гол, проте суддя фіксує офсайд під час передачі.

У середині тайму гол-красень ледь не забиває Станіслав Мокрий. Півзахисник «Зорі» проходить двох суперників і пробиває метрів з 18‑ти. Круглий влучає у дальню стійку і вилітає в поле.

У «Маяка» найкращі шанси зрівняти рахунок виникають після стандартів. Так, одну з подач кутового легіонер з Полтави завершує ударом під поперечину, однак Євген Довгаль встигає відбити м’яч. Найкращий шанс на порятунок гри втрачає капітан «Маяка» Юрій Повстяний. Після навісу з лівого флангу він пробиває потилицею у дальній від голкіпера кут, але м’яч на лічені сантиметри не влучає у ворота.

Кінцівка гри запам’ятовується хіба що вилученням Олександра Лаврика, який перед тим у жорсткому стикові травмує захисника «Маяка» Артура Корнійчука. А на останніх секундах матчу Дмитро Киричок реабілітується за помилку у першому таймі і в останню мить підставляється під потужний удар форварда суперників Максима Перерви. Доки захиснику надають медичну допомогу, лунає фінальний свисток у грі. Вкотре переможцем кубка стає руденківська «Зоря». Цього разу честь підняти кубок доручають Дмитрові Киричку — за самовідданість під час гри.

Друге коло чемпіонату району з футболу розпочнеться 20‑го серпня.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації