Вхід | Реєстрація

Михайло Лях привіз із Латвії «срібло» і «бронзу»

Михайло Лях привіз із Латвії «срібло» і «бронзу»

Про сімнадцятирічного спортсмена Михайла Ляха із Михайлівки Царичанського району ми вже писали. Читачі «ЕХО» пам’ятають розповідь про юного гирьовика, його успіхи на теренах спорту і плани взяти участь у міжнародних змаганнях.

Мрія хлопця здійснилася. Він потрапив на змагання та ще й привіз до України вагомі спортивні нагороди. З 14 по 18 липня у латвійському місті Даугавпілс проходили міжнародні змагання з гирьового спорту, у яких взяла участь і збірна України (дорослі та юніори). Мишко розповідає, що до Латвії з нашої країни поїхало близько 20 чоловік. Кожен спортсмен прибув до Києва, а далі вже делегація у повному складі добиралася до Латвії.

Серед 11 команд-учасниць українські юніори вибороли 9 призових місць, а у командній естафеті і загальному заліку — 4 місце.

У день приїзду відбулося зважування. Михайло виступав у вазі до 85 кг і піднімав гирі вагою 24 кілограми. Чемпіонат відбувався в Олімпійському Центрі міста. Як зізнався юнак, латвійське місто йому видалося трохи кращим за Кобеляки. Люди розмовляли переважно російською мовою. Михайло Лях устиг познайомитися з Даугавпілсом, зробити світлини історичних пам’яток та прийти до висновку, що ціни на речі і продукти там у 2–3 рази вищі, ніж в Україні.

— Наступного дня змагань, — розповідає наш земляк, — я виступав у двоборстві (поштовх двох гирь і ривок однієї). Перший день для мене пройшов вдало: став бронзовим призером (3 місце), штовхнувши 2 гирі вагою 24 кілограми за 10 хвилин 92 рази і вирвавши одну 24‑кілограмову гирю 130 разів. Після першої вправи був четвертим, — ретельно пригадує Мишко, — а потім відірвався і піднявся на 3‑ю сходинку. Після змагань тоді вже не залишалося сил на святкування, а тому, прийшовши в номер, заснув.

Як пояснив Лях, у вправі «довгий цикл» зайняв 2 місце («срібло»), штовхнувши 59 разів дві гирі по 24 кілограма за 10 хвилин. Перепочивши, вийшов на естафету (командна вправа). Наш співбесідник зауважив: щоб виступити в одному виді змагань, потрібно було внести внесок у розмірі 60 євро.

Після вдалих змагань голова Союзу гирьового спорту Валентин Бербеничук влаштував для української делегації свято на базі готелю. До послуг спортсменів були шашлики, басейн, більярд, сауна, джакузі та веселе спілкування.

З міжнародних змагань Михайло Лях повіз бронзову і срібну медалі. Свої враження хлопець описав так:

— Коли я стояв на п’єдесталі з прапором України і мене нагороджували, то відчував гордість за себе і свою країну. Сподобалося і те, що змагання були сплановані чітко, дисципліновано, а також моменти, коли у збірній України обговорювалися та аналізувалися усі виступи — своєрідний «розбір польотів». Подорож до Латвії мені запам’ятається на все життя. Я б хотів висловити свою вдячність спонсорам, які допомогли фінансово здійснити цю поїздку. Адже поїздка обійшлася мені майже у 15 тисяч гривень. Мої благодійники — це директор товариства «Дружба», депутат районної ради Віктор Ткач та депутат обласної ради Гошгар Аладдін-огли Мухтаров. Особлива подяка моєму батькові, який вірить у мій успіх і підтримує мене морально і матеріально.

Цього року Мишко став студентом Дніпропетровського інституту фізичної культури і спорту. Буде навчатися за контрактом. А ще хлопець устиг допомогти батькові впоратися у жнивах та заробив трохи грошей.

— Я пов’язую своє майбутнє саме з гирьовим спортом, — зазначив юний чемпіон. — Хочу відстоювати честь району, області, країни.

Ось такий спортсмен проживає у Царичанському районі. Прикро, що така знакова подія як участь і перемога у міжнародних змаганнях у районі залишилася непомітною. Своїх героїв ми повинні знати в обличчя.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 серпня 2016, 17:22 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації