Вхід | Реєстрація

Золото у Нових Санжарах крав мешканець Кобеляк

Золото у Нових Санжарах крав мешканець Кобеляк

Новосанжарські поліцейські затримали крадія, який викрадав золоті прикраси у мешканців Новосанжарського району.

Перші крадіжки золотих прикрас сталися ще у червні. Тоді мешканець Нових Санжар не дорахувався золотих виробів на суму близько 12 тисяч гривень. Прикраси зникли вночі, коли у будинку побував невідомий зловмисник. Наступна схожа за почерком крадіжка сталася у селі Зачепилівка. Цього разу крадій розбив у будинку вікно і вкрав із нього золотий годинник та інші прикраси на суму 10 тисяч гривень. У період із червня по серпень сталося ще кілька подібних крадіжок. Як правило, зловмисник користувався необачністю самих новосанжарців: часто проникав у незачинені вікна чи двері. У будинку не брав більше нічого, окрім золотих прикрас. Ніби знущаючись над правоохоронцями, крадій діяв просто посеред білого дня. І до часу злочини сходили йому з рук. Хоча шукали невідомого злочинця усі співробітники карного розшуку. До пошуків залучали кінологів, але й собаки не змогли взяти слід крадія. Єдине, що вдалося правоохоронцям, — скласти приблизний портрет злочинця. Прикмети вдалося отримати під час опитування жителів селища та навколишніх сіл, де ставалися крадіжки.

Пошуки тривали, проте без особливого успіху. Затримати злочинця допоміг випадок. До начальника відділення поліції Олександра Мартиша зателефонував мешканець Нових Санжар. І розповів, що на вулиці селища бачить підозрілого чоловіка. Прикмети, які назвав чоловік, співпадали із описом зовнішності підозрюваного у скоєнні крадіжок. Аби не гаяти часу, на місце за викликом виїхали Олександр Мартиш та його заступник Андрій Власенко. На вказаній вулиці вони дійсно зустріли чоловіка, який був схожим із розшукуваним злочинцем. Побачивши працівників поліції, громадянин почав тікати. Проте втік недалеко. Завдяки умілим діям поліцейських підозрілого чоловіка було затримано. 37‑річний затриманий виявився жителем міста Кобеляки. Незабаром він зізнався у скоєнні чотирьох крадіжок золотих прикрас. Розповів також, що крадене збував у ломбарди міста Полтава. Затриманому оголошено підозру у скоєнні злочину за статтею 185 ч. 3 Кримінального кодексу України. Наразі він перебуває під вартою, у справі триває слідство.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 серпня 2016, 10:28 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації