Вхід | Реєстрація

Нацбанк ввів в обіг нові 20 гривень

Нацбанк ввів в обіг нові 20 гривень

Національний банк України з 1 вересня 2016 року вводить в обіг пам'ятні банкноти номіналом 20 гривень на честь 160-річчя видатного українського письменника Івана Франка.

Про це на брифінгу повідомив заступник глави НБУ Яків Смолій.

"Пам'ятні банкноти будуть введені в обіг з 1 вересня 2016 року. Тираж складе 1 мільйон штук. Для нумерації банкнот буде використано серію ЦБ. 20 тисяч примірників цих банкнот буде запаковано в сувенірні конверти і вони будуть реалізовуватися нашими регіональними управліннями за ціною 31 Гривня. Решта будуть реалізовуватися за ціною 27 гривень ", - сказав Смолій.

За його словами, папір для пам'ятної банкноти виготовлений ​​з додаванням українського льону, що дозволило знизити витрати на його виготовлення і підвищити зносостійкість.


Автор: «Еспрессо.TV»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 серпня 2016, 17:07 | Полтавщина | Фінанси
1. Kenn / 14 листопада 2016, 18:26
Цікаво, дуже гарна купюра, аби тільки вона не знизилася у вартості після перемоги Трампа на виборах. Доллар знову пішов у вверх.
2. Микола Гузченко / 14 листопада 2016, 21:24
Купюра гарна ще й тим, що її можна використовувати і як 20, і як 160 гривень.
3. Чудо Юдо / 15 листопада 2016, 09:22
А що Трамп? Він тут яким боком?
Доллар поліз бо злегка полізли ціни після заяв про нову мінімалку, я думаю. Чи буде та мінімалка чи ні - ще не ясно, але підприємці уже підвищують ціни на свою продукцію авансом.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації