Вхід | Реєстрація

У районі проживає 80 дітей-сиріт

У районі проживає 80 дітей-сиріт

У районній держадміністрації відбувся круглий стіл «Психологічні особливості підліткового віку», де обговорювали проблеми психології, здоров’я дітей- підлітків, які виховуються у прийомних сім’ях.

На засіданні, зокрема, виступила начальник служби у справах дітей Людмила Нестер. Фахівець розповіла присутнім про влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сімейні форми виховання. Людмила Олександрівна повідомила, що в останні роки відмічається тенденція зростання кількості дітей цих категорій, які потрапляють на облік у службі в справах дітей. Так у 2013 році таких дітей поставлено на облік 12, у 2014 —7, у 2015 — 21. За січень-липень 2016 року 12-ти дітям надані статуси дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 4 влаштовано під опіку громадян, двох — у дитячий будинок сімейного типу, двох — у центр соціально-психологічної реабілітації, ще двох — у будинок дитини, двох — тимчасово у сім’ю (оформляється опіка).
Станом на 1 вересня на території району функціонують 5 прийомних сімей: Ромашків (виховується 1 дитина); Палагієвих (2 дитини); Єгорових (2 дитини); Лисенків (2 дитини); Самарських (2 дитини) та два дитячі будинки сімейного типу (Іванової (9 дітей); Веклич та Кошеля (6 дітей). У цих сім’ях виховується 24 дитини. Опікунів та піклувальників — 42, дітей у них — 54.

Всього у різних формах сімейного виховання на території району проживає 80 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Людмила Нестер також повідомила дані про те, що у цьому році з обліку дітей цих категорій вибуло 4 чоловіки; одній дитині виповнилося 18 років, ще одна повернута на виховання батькам після поновлення батьківських прав та дві дитини були усиновлені.

— Також двох громадян звільнено від обов’язків опікунів відносно підопічних, а двох дітей влаштовано під опіку в інші сім’ї, — зазначила доповідач.

У одному з номерів «ЕХО» ми розповідали про дівчинку-підлітка з Могилівської ЗОШ І-ІІ ступенів, яка втекла з будинку прийомних батьків у селі Проточі. Її швидко знайшли правоохоронні органи у свого біологічного батька в Кам’янському. Зараз Женя Слайковська (так звати дитину) проживає у сім’ї опікунів і буде продовжувати навчання в тій же школі.
 


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 вересня 2016, 11:46 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації