Вхід | Реєстрація

Від слів та плакатів до кулачних боїв

Від слів та плакатів до кулачних боїв

Учора ввечері мирне пікетування під свинокомплексом «Сільські традиції» перейшло у відкрите протистояння між противниками подальшої роботи цього підприємства і його прихильниками.

Нагадаємо, що зранку 3 вересня в Біликах поряд із «Сільськими традиціями» відбулося зібрання біличан. Приводом для цього став відкритий лист, підписаний керівництвом підприємства, який надійшов на електронну пошту Білицької сільської ради. У листі білицьких активістів фактично обвинувачують в тому, що вони сприяють рейдерському захопленню підприємства.

Пікетувальники заявили, що керівництво комплексу не збирається виконувати угоду про вивезення свиней та припинення діяльності підприємства. У відповідь активісти повторно перегородили в’їзди на свинокомплекс лавками та автомобільними шинами. І оголосили, що акція буде безстроковою аж до закриття підприємства.

6 вересня біля Білицької селищної ради відбулося зібрання працівників підприємства та людей, які підтримують його подальшу роботу. Вони обрали голову зборів та секретаря. Потім затвердили звернення до пікетувальників із проханням дозволити кормовозам заїхати на територію «Сільських традицій». Оскільки усі кормові запаси повністю були використані. Потім вони направились до свинокомплексу і спробували вручити звернення пікетувальникам. Щоб не допустити провокації з боку прибічників і противників, їх розділяли дві колони з військових, міліціонерів та загону спецпризначенців. У один із моментів на територію підприємства почав прориватись кормовоз, який був припаркований поряд. Протестувальники кинулись на заваду цьому. Розпочались сутички. Їх спробували зупинити правоохоронці й військові. До речі, дехто із загону спецпризначення під час сутичок застосовував фізичну силу до мітингувальників. Один кормовоз таки заїхав на свинокомплекс. Сутички між прибічниками й противниками вдалось урегулювати. Та жодна зі сторін не визнала своєї вини у них. Навпаки, винними вони вважають поліцейських та військових. До 21-ої години більше жоден із кормовозів не потрапив на територію підприємства.

 


Автор: Наш кор.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2016, 08:13 | Кобеляки | Надзвичайне
1. светка / 7 вересня 2016, 09:53
Поліція молодці гарно запакували одного!!! Респект.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації